Бисер Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко

  • 31 май 2019 14:17

  • 232
  • 0
Бисер Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко
© МТСП

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко. По време на разговора бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес, като беше поставен акцент върху възможностите за развитието на социалната и солидарна икономика и увеличаването на приноса на социалните предприятия в икономиката. В срещата участва и председателят на Централния кооперативен съюз Петър Стефанов.

Кооперациите са основен субект на социалната икономика. Насърчаването на този сектор е сред приоритетите на Министерството на труда и социалната политика, каза министър Петков. Целта ни е да имаме силно развит социален сектор, който да увеличава приноса си в брутния вътрешен продукт на страната, добави той, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Министър Петков представи мерките за насърчаване на социалните предприятия във влезлия в сила в началото на май 2019 г. Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. Той припомни, че по време на председателството на Съвета на ЕС през първата половина на миналата година България е поставила социалната икономика сред основните теми в европейския дневен ред.

Петков добави, че предстои да се разработи електронна платформа, която ще насърчи развитието на социалните предприятия, като им даде възможност да се включат в единния пазар и да създават мрежи и партньорства.

По време на разговора бяха обсъдени и въпроси, свързани с влиянието на новите технологии върху условията за труд и равнопоставеността между жените и мъжете.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини