Бойко Борисов се срещна с посланика на Китай Дун Сяодзюн

  • 31 май 2019 11:33

  • 324
  • 0
 Бойко Борисов се срещна с посланика на Китай Дун Сяодзюн
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с посланика на Народна Република Китай в България Дун Сяодзюн.

Фокус на срещата между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и посланик Дун беше насърчаването и активизирането на политическия и икономически диалог между България и Китай. Посланикът посочи, че двустранните отношения са отлични и е необходимо да се продължи активното партньорство в областта на инвестициите, земеделието, туризма и културата.

По време на разговора беше изтъкнато изключително успешното домакинство на страната ни в Инициативата „16+1“, по време на която стартира процедурата за присъединяването на Гърция към формата. „Страната ви играе водеща роля в Инициативата, което се демонстрира и от създаването на Глобалния център за партньорство в рамките на този формат“, каза посланик Дун Сяодзюн.

Като принос в задълбочаването на връзките между двете държави беше посочено и посещението на премиера на Китай Ли Къцян миналата година в София. Посланик Дун заяви, че китайският премиер е бил силно впечатлен от културното наследство на България, и по-конкретно от Тракийското съкровище. В тази връзка премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и китайският посланик бяха единодушни, че е необходимо засилването на сътрудничеството в областта на културно-историческия туризъм. Двамата се съгласиха, че през тази година, когато се отбелязват 70 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, биха могли да се инициират събития с акцент върху културното наследство на България.

Инвестициите и възможностите за допълнително активизиране на бизнес контактите между двете държави също бяха във фокуса на срещата между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и китайския посланик. Дун Сяодзюн благодари за подкрепата на страната ни за инициативата „Един пояс, един път“.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини