Нено Димов: Не мисля, че оставката на Цветанов ще доведе до проблем в управляващата коалиция

  • 31 май 2019 08:13

  • 411
  • 0
Нено Димов: Не мисля, че оставката на Цветанов ще доведе до проблем в управляващата коалиция
©

Оставката на Цветанов е вътрешнопартиен проблем или вътрешнопартийно развитие. Не мисля, че ще има проблем в управляващата коалиция след нея, заяви министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в сутрешния блок на БНТ.

Вече е налична възможност в реално време българите да видят стойностите на станциите, които мерят качеството на въздуха. Много приятелски е направена комуникацията в сайта, опитали сме се да видим визуализацията и стойностите и в Европейската станция, за да има съпоставимост, каза още Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Смолян, Горна Оряховица и Видин са сред градовете с най-мръсен въздух по предварителни данни от първите 3 месеца на тази година. На 28 този месец със съгласието на ЕК отделихме нов ресурс за чистота на въздуха, евентуално към края на годината - още 80 милиона ще има заради фини прахови частици във въздуха, каза още министърът.

Още миналата година направихме коалиция с още 9 държави за намиране на европейско ниво на решение как да се извършва движението на стари автомобили, които не отговарят на европейските стандарти. Не очаквайте обаче този процес да е толкова бърз, коментира Димов.

Целият Североизточен район на България вече отговаря на нормите за качество на въздух, допълни министърът на околната среда и водите. По думите му, големите градове като София и Бургас намаляват стойностите на замърсяване на въздуха с всяка година.

Министърът изтъкна, че се очаква следващата година десет български общини да подменят градския си транспорт, като ресурсът за подобряване на чистотата на атмосферния въздух се усвоява добре.

На 28 май след дълги преговори с ЕК отделихме нов ресурс от около 380 млн. лв. за десет общини, които имат възможност да кандидастват за смяна на градския транспорт с трамваи, електробуси и тролейбуси и евентуално към края на годината - още 80 млн. за фини прахови частици от битовото отопление за онези общини, които не можаха да кандидастват, допълни Димов.

Предстои да се реши на европейско ниво как да се регулира движението на стари автомобили в ЕС, които не отговарят на еко изискванията, като Министерството на транспорта вече поема нужните действия, обясни министър Димов.

Радва ме резултатът на ВМРО на евроизборите. Лично аз, не съм срещал проблеми при работата си както с колегите от малката, така с колегите от голямата коалиция, каза Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Последвайте канала на

Novini.bg
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини