Награждават с орден "Св. Св. Кирил и Методий" директорката на Музикалното училище в София

  • 29 май 2019 15:47

  • 397
  • 0
Награждават с орден "Св. Св. Кирил и Методий" директорката на Музикалното училище в София
© Novini.bg

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде Указ за награждаване на Милка Митева с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие за особено значимите ѝ заслуги в областта на културата и изкуството, съобщиха от правителствената пресслужба.

Милка Митева е директор на НМУ "Любомир Пипков" от 1992 г., като активно работи за утвърждаване името на най-старата музикално-образователна институция в България като средище за откриване и развитие на музикални таланти. От 1994 г. е художествен директор на конкурса "Млади музикални дарования", а през 1996 г. е съучредител на едноименната фондация.

По случай 100-годишнината на НМУ Милка Митева инициира провеждането на международния конкурс "Млади виртуози". Състезанието се провежда ежегодно, участниците пристигат от десетки страни, а в журито по правило присъстват големи педагози и изпълнители от цял свят.

От 1998 г. Милка Митева е хоноруван преподавател, а от май 2000 г. - член на съвета на Департамент "Музикално - сценични изкуства" при НБУ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини