Атанас Мерджанов: Три години Нинова управляваше тази партия хаотично

  • 28 май 2019 16:34

  • 3003
  • 13
Атанас Мерджанов: Три години Нинова управляваше тази партия хаотично
© Кадър: Нова телевизия

Никой не може да бъде доволен, още повече че става въпрос за поредна загуба на партията, а очакванията бяха за победа. Нещо повече, беше отправена дори заявка за предсрочни парламентарни избори. Така че нещата са доста тревожни за нас, социалистите. Това сподели в ефира на Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов по повод подадената днес оставка на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Истината е, че съзираме известна уловка в действията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, тъй като тя предложи да влезе точка, свързана с правилата за прекия избор на председател, което е в остро противоречие на устава. А уставът е категоричен – при подадена оставка мястото на председателя на партията трябва да бъде заето от неговия заместник-председател. Нинова обаче не беше достатъчно коректна да заяви пред нас кой я наследява временно, т.е. засега никой не е определен за заместник-председател. Оставката е само констатирана'', разкри Мерджанов и попита дали Нинова подава оставка, за да остане, или поема политическа отговорност.

,,Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е председател вече три години и през това време ние имаме несъгласие с метода, по който управлява партията, при нея има хаотични действия. Вместо да консолидира партията, тя внасяше редица разделителни линии. При толкова тежки скандали при управляващото мнозинство ние се натъкваме на поредната загуба. Оттук-нататък Конгреса трябва да заседава много мъдро, за да вземе правилното решение. За момента очевидно не можем да бъдем припознати като алтернатива'', заяви още той и допълни, че на този етап не възнамерява да се кандидатира за председател на партията.

,,БСП е преди всичко демократична партия, която се ръководи от демократичните традиции. Ето защо искаме да върнем именно това – председателят да бъде избиран от Конгреса'', посочи той.

,,Партията се самозатвори. Непростимо е доскорошни наши партньори да отиват в сродни коалиции като АБВ. Трябва да следваме такава политическа линия, която да събира, а не да разделя'', завърши Атанас Мерджанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3003 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2019.05.28 | 16:39

1

А ТИ КАК ЩЕ УПРАВЛЯВАШ БЕ ПРЕДАТЕЛСКА ПОДЛОГО?КАК ИМАШ 10 000 ДЕКАРА ЗЕМЯ,КАТО НЯМАШ ЕДИН РАБОТЕН ДЕН В ЧАСНИЯ БИЗНЕС?

2019.05.28 | 16:51

2

Точно Мерджанов да е загрижен за БСП е цинизъм,хора които използваха партията и властта да забогатяват,искаха да са вечни и накрая я съсипаха,що не кажеш вие с Миков,Станишев какви победи имахте,ако не беше Нинова и екипа и сега нямаше да се говори за БСП

Цицан

2019.05.28 | 16:56

3

Заради тия подлоги Нинова загуби изборите. През цялото време саботираха кампанията. Тоя умник заедно с Гея колко избори провалиха. Долни мерзавец или ние или потоп.

Нож в гърба

2019.05.28 | 17:00

4

Красиви и лицемерни приказки! Че в сравнение с "победите" на Станишев, Корнелия си е направо Александър Македонски! Освен това, победата на Румен Радев си е изцяло нейна заслуга. А за предателите от АБВ въобще не трябва да се говори! Желая успех на Нинова, това ще е успех и на българския народ!

Кики

2019.05.28 | 20:05

9

Да беше издигнал Лиляна Павлова,,,,, боклуци и мутри един до друг...

2019.05.28 | 19:22

8

За изборра ва Радев ББ помогна като издигна Цачева,а и гласуваха хора,които бяха разгневени от Чехъла,но не са от БСП.

Пян_Гъ

2019.05.28 | 18:41

6

и последно 3) за Радев, който за съжаление се оказа лош избор (така и не случихме на президент досега!), са глесували МНОГО ХОРА, КОИТО ТРАДИЦИОННО НЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП! Не приписвай толкова безкритично заслугата на г-жа Импекс. Например запитвал ли си се някога откъде Нинова познава Радев и как така възлага надежди на тотално непознат?

Пян_Гъ

2019.05.28 | 18:36

5

Ся, аре малко по-обективно, а? Че Станишев и с-ие не са спечелили нищо, е факт. Че Мерджановци, Пирински, Овчаровци и т.н. въртяха същите задкулисни интриги, а сега обвиняват г-жа Импекс в еснолично управление само защото не са на партийната хранилка, също е факт. Но че г-жа Импекс е "Александър Македонски" и че Радев е нейна заслуга... - това показва липса на критична рефлексия. 1) И г-жа нищо не спечелила досега - електоратът не е партийна собственост, скрепена с нотариален акт; 2) Зад избора и финансирането на кампанията на Радев прозират итересите на чужди централи... Демек по-кротко се ентусиазма, де...

2019.05.28 | 19:21

7

Този Мерджанов е един от многото мръсници,които трябвада напуснат БСП,за да се възроди тази партия пълна с боклуци. Вижте се,другари едни избори няма да спечелит никога,Курнелиясама да се яви ще спечели,но с вас НИКОГА.Вие сте проблема. Станишевци, Пирински,Янаки Стоилов,мъжа на Манолова, Миков, Дъревица,Свинари олигарси и други такива...

ХА ХА ХА ХА

2019.05.28 | 20:53

12

100 % тоя глупак е агент - провокатор купен от тиквата .

Умник Гюро

2019.05.28 | 20:50

11

Другари-терористи от БКП/БСП, по-добре изчезвайте от независима България, защото за вас ще става все по-зле. От ръцете ви капе кръвта на стотиците хиляди избити невинни българи... Прошка за вас няма да има никога.

London

2019.05.28 | 20:11

10

Корнелия Нинова е най-достойния червен лидер досега,,,,вместо 39 депутати в парламента 2013, стегна редиците и вкара 80 ...президента е социалист и също така Тя ще е следващия лидер на БСП,,, стига с тия реваншистки идеи на Свинара и Серж.....Абе и един въпрос, защо Тиквата не даде на Цецо крадльото часовник за победата?

2019.05.28 | 20:54

13

Защо не се скриеш бе гербав педал???

Добави коментар

Водещи новини