Боил Банов връчи на културни дейци от цялата страна отличия по повод 24 май

  • 28 май 2019 13:27

  • 265
  • 1
Боил Банов връчи на културни дейци от цялата страна отличия по повод 24 май
© Булфото

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за връчи на културни дейци от цялата страна отличия по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С най-високата министерска награда - "Златен век" - огърлие, за изключителен принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство бяха отличени композиторът Стефан Димитров, изкуствоведът и директор на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева, актьорът Досьо Досев, балетистът доц. Бисер Деянов и художникът и карикатурист Анри Кулев.

Звезда "Златен век" за значим принос в сферата на културата получиха актрисата Мая Новоселска, хореографът Любчо Василев, виолистът Валентин Геров, председателят на настоятелството на читалище "Добри Войников 1856" в Шумен Николай Николов и кинооператорът Христо Тотев.

Десетки културни дейци от цялата страна получиха отличията златен и сребърен почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики", грамоти за принос в развитието на българската култура и за творчески постижения. Сред тях е и 11-годишният пианист Ивайло Василев, който получи грамота за творчески постижения.

Министър Банов посочи, че няма по-голяма чест за него от това да сподели с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май. Той отбеляза, че в министерството се стремят да почитат всички - както големите, така и малките региони. Следим какво се случва дори и в най-малките населени места и за нас това е въпрос на чест, гордеем се с тази политика, допълни той.

Последвайте канала на

Novini.bg
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.28 | 13:45

1

ало банов съм

Добави коментар

Водещи новини