Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международна конференция за ролята на жените в съвременното общество

  • 28 май 2019 12:02

  • 195
  • 1
Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международна конференция за ролята на жените в съвременното общество
© Министерски съвет (архив)

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще участва в международната конференция „Ролята и статута на жените в съвременното общество – между овластяване, лидерство и полова дискриминация“ в Букурещ, утре, 29 май, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двудневният Форум е под патронажа на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила и се провежда в рамките на румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Основната цел на конференцията е да се повишат възможностите за жените на равнище Европейски съюз чрез засилване на тяхната роля и позиции във всички области на социалния живот. Инициативата ще улесни обмена на добри практики, политики и инициативи на държавите-членки на ЕС по въпросите за равенството между половете в икономиката, лидерството и предотвратяване на дискриминацията по полов признак при заетостта и достъпа до процесите на вземане на решения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.05.28 | 13:25

1

НФСБ взе по-малко гласове от Д.Иванчева. Какво го размахвате това недоразумение - вицепремиер по случайност.

Добави коментар

Водещи новини