Цвета Караянчева награди Райна Кабаиванска по случай 24 май

  • 25 май 2019 10:47

  • 1302
  • 5
Цвета Караянчева награди Райна Кабаиванска по случай 24 май
©

Оперната прима Райна Кабаиванска беше сред наградените от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на български и италиански граждани по повод 24 май. Председателят на парламента беше начело на българската делегация, която традиционно посещава Рим и Ватикана за отбелязване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

На приема в българското посолство в Рим присъства и председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери, заедно с македонската делегация, която е в града за честването на 24 май.

Наградени за принос за развитието на българо-италианските отношения бяха още проф. Джузепе Дел Агата - италиански българист, литературовед, преводач, професор в Университета на Пиза; Джино Марота – кмет на град Челе ди Булгерия, проф. Красимир Станчев - дългогодишен преподавател по български език в Университета „Рома Тре“ в Рим; Жана Яковлева - директор на Българския културен институт в Рим; Нели Атанасова - председател на Културна асоциация „Феникс” в Рим.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че 24 май е празник, който ни събира и вдъхновява и в днешния век на информационни технологии ни кара да пазим чисто изворчето на духовността, за да можем и ние, и нашите деца да черпим с пълни шепи от него.

Тя припомни, че светите братя Кирил и Методий са провъзгласени за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел Втори и това е хубав символ за обединена, просветена и просперираща Европа. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази благодарност на председателя на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери, че с неговата делегация присъстват на празника в българското посолство. Общата история ни дава голяма сила и възможност да гледаме напред, да бъдем обединени и силни, заяви тя.

По думите на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на българите са благословени, че живеят в хилядолетна държава, която има уникална природа, прекрасен фолклор и забележителна история. 24 май е особен празник – той ни събира, вдъхновява и ни кара да се чувстваме специални, заяви председателят на Народното събрание.

На тази дата всеки един от нас може да каже: “И ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Посланикът на България в Рим Тодор Стоянов посочи, че 24 май е най-светлият и вдъхновяващ празник за българите, денят, в който всеки от нас се чувства горд, че принадлежи към народ, за който светите братя Кирил и Методий сътвориха азбука, позволила разпространението на духовността и словото сред останалите славянски народи.

Този забележителен исторически момент, съвпадащ с приемането на християнската вяра, ни поставя сред основоположниците на европейските ценности, подчерта той и добави, че през тази година се навършват 1150 години от кончината на св. Кирил. Парламентарната делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, беше на посещение в Рим и Ватикана по повод 24 май.

В състава на делегацията бяха председателят на Групата за приятелство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея имаше представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква.

Последвайте канала на

1302 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.05.25 | 10:51

1

САМО ДА ПОПИТАМ ТОЗИ ИНДИВИД ЗНАЕ ЛИ ЧЕ,ТОВА Е БЪЛГАРСКА АЗБУКА НАПИСАНА ОТ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ПО ЗАПОВЕД НА СИМЕОН ВЕЛИКИ.КИРИЛ И МЕТОДИ НЕ СА БЪЛГАРИ И АЗБУКАТА ИМ ПРИЛИЧА НА ЙЕРОГЛИФИ.

profesor

2019.05.25 | 11:15

2

Господи, спаси народа ни от тези малограмотни дерибействащи комунистически управленци!

Какво безсрамие, тъпа седесарска коза,

2019.05.25 | 13:14

3

мутреса Цвета, едно седесарско нищожество, станала известна с откритието, че "Русия е по-назапад от Япония", една синя отрепка за която след изборите никой няма да си спомни, да награждава световно известна българска оперна певица, прославила България. Не гласува за СДС за да не се излагаме пред света.

БЪЛГАРЧЕТО

2019.05.25 | 13:16

4

БЛАГОДАРЯ СЕГА Е ДЪРЖАВАТА НА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИТЕ ДОНДУРКОВЦИ КРАДЦИ. И ЗАКОНИ СИ ИЗМИСЛЯТ В ТЯХНА ПОЛЗА. СЕГА УСЕЩАТ ЧЕ ВСИЧКО СА ПЛЕЧКОСАЛИ В БЪЛГАРИЯ И ПАРИ И ИМОТИ В ЧУЖБИНА ИМАТ.ТА СЕГА ГЛЕДАТ И ДА БАЛАМОСВАТ РАЯТА ЕВРОПА ЧЛЕНСТВО ТОВА ОНОВА ЩОТО ДОНОРСТВОТО ЕВРО ФНДОВЕТЕ СВЪРШВА 2020 Г. ПРИКАЗЛИВИ ЛЪЖАТ МАЖАТ. ПРЕОРИТЕТИ БИЛЕ. СПАЗВАТ ПОГОВОРКАТА УЧИ МАМА ДА НЕ РАБОТИШ МНОГО ПАРИ ДА ВЗИМАШ С ПРИКАЗКИ. ТИЯ РЕЯЛНО В МОМЕНТА ЗА ТАКАВА РАБОТА И 500,600 лв. Заплата за такива хора и за такава работа са много. ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ

Да сложим край на седесарската педерастия,

2019.05.25 | 13:21

5

корупция, малоумие и продажност. Не гласувай за СДС ако искаш това да се промени.

Добави коментар

Водещи новини