Борисов към Ципрас: Реализирането на интерконектора между България и Гърция ще има ключова роля за целия регион и за Европа

  • 22 май 2019 11:37

  • 4189
  • 34
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли дават началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. На събитието присъства и министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, вцепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, председателят на КЕВР Иван Иванов, кметът на Кърджали Хасан Азис.

Двамата ще проведат и среща на четири очи, в която ще обсъдят сътрудничеството между България и Гърция, както и енергийната, инфраструктурната и транспортната свързаност в региона на Балканите.

Интерконекторът между България и Гърция е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Той е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа. Междусистемната газова връзка ще доведе до реално разнообразяване на източниците на природен газ – чрез него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, освен това през интерконектора България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други.

Газовата връзка между България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро. Церемонията за даване началото на строителните дейности по проекта е предвидена се състоя до село Кирково, на пътя преди ГКПП "Маказа".

Преди да започне официалната церемония двамата премиери разговаряха с хората в Кирково. "Поздравете Алексис, кажете му ясо. Как е? Стига ли се бързо до морето? Нали, пътища има", попита Борисов гражданите.

После българският премиер качи на джипа си Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и се отправиха към мястото на първата копка. "Тук българи, християни, мюсюлмани всички живеем заедно. Ако не ги ръчка някой, всички живеят в любов", започна да обяснява Борисов на Ципрас. "Проходът тук е много важен. На море идват хора от Русия, Беларус. И много гърци идват тук и наемат апартаменти. Идват на хлад тук по планините. Да карат ски идват. Зимно време много туристи. Едно време нямаше никакви пътища и проходи. Ние бяхме във Варшавския договор, а вие в НАТО и не се строеше нищо. Първият проход го открихме още с Папандреу беше премиер. Сега от Украйна, от Русия, от Беларус, българи всички пътуват и си общуват. Юни, юли, август, септември тука се чака по 3 часа на КПП-то. Хората, които отиват на морето и обратното, гърците които идват на планина. Чака се. Пътищата са добри. Чевермета се правят, туризъм се прави. Религиозен туризъм също се прави. Много хубави манастири имаме и като е Великден, много гърци идват тук. Общо взето сме 50:50. Колкото ние харчим пари по морето, толкова и гърците си харчат парите в България. Но се чака. Трябва да измислим нещо и да става по-бързо. То така или иначе тези, които не са от ЕС, трябва да ги проверяваме на границата", говореше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред Ципрас.

"Вицепремиерът на Азербайджан Ягуб Еюбов е тук. Алиев щеше да дойде, но имаше работа и за това изпрати вицепремиера. Да има представител на Азербайджан, защото техен газ ще тече по този интерконектор", заяви Борисов, когато двамата с Ципрас слязоха от джипа и се отправиха към мястото, където предстои да се проведе официалната церемония.

"Днес правим исторически неща. Това на думи знаеш ли колко години е говорено?", попита Борисов Ципрас, след което двамата се оттеглиха на среща на четири очи.

"Реализирането на междусистемната газова връзка между България и Гърция ще има ключова роля за целия регион и за Европа“, е заявил министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на срещата на четири очи с гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли преди официалния старт на изграждането на интерконектора между двете страни, съобщиха от правителствената пресслужба. "Проектът е от стратегическо значение не само за нашите две държави, но и за цяла Европа, включително и за страните от Западните Балкани“, е подчертал премиерът Борисов и е изтъкнал, че интерконекторът ще доведе до реална диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ.

В разговора с гръцкия си колега Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е припомнил, че в управленската програма на българското правителство е заложено като приоритет гарантиране на енергийната сигурност и развитие на пазара, включително подготвителните дейности, възлагане на строителството на обекта и въвеждането в експлоатация на газовата връзка България-Гърция през 2020 г. "Изпълняваме поставените задачи, за да осигурим инфраструктура, по която да се доставя газ за региона при конкурентни условия“, е посочил още министър-председателят.

По време на срещата двамата правителствени ръководители са отбелязали и ключовото значение на междусистемната газова връзка като част от общите балкански проекти и посочиха важното значение на строежа и на пътищата, жп линиите, пристанищата, дигиталната инфраструктура за свързаността и стабилността на Балканите. "Колкото по-добре се развиват тези наши общи проекти, толкова по-добре е за инвестициите, за туризма, за пътникопотока, за товарите“, е заявил още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4189 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар

2019.05.22 | 21:20

34

ИДВАТ ИЗБОРИ !!

Избирател

2019.05.22 | 13:33

33

Г-н Борисов, целокупният, честен и трудолюбив български Народ е с вас! Пожелавам ви здраве, сили и отново ПОБЕДА над освирепелите и озверели за власт антибългари , ръководени от руските шпиони на Спосрано 20! ГОСПОД да ви пази, за да имаме и ние обикновените хора спокойствие и благоденствие!

Стр

2019.05.22 | 13:05

31

Във Варна обиколих по новия булевард Левски и по кръговите кръстовища над него за които пишат по некои медии че е пропаднал пътя. Е няма пропадане. Лъжст ви предизборно.

тя и майка ти,

2019.05.22 | 13:29

32

кварталната шаврантия ,обикаля булеварда.Предлага се на всеки мастията долна герберастка.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.22 | 13:04

30

Помним, как БСП въпрeки че не cпeчeлихa изборите започна yпрaвлeниe зaeдно със ДПС , които нaзнaчиxa Дeлян Пeeвckи за шeф нa ДAНC и изkapaхa българският нaрoд нa yлицaтa!
Помним бeлият aвтoбyc, помним как на пoлицaите бeшe зaпoвядaнo да се бият пpoтecтирaщи хoрa по yлицитe и то цели ceмeйcтвa с мaлки дeцa
Помним как тогава бяха назначени всички областни управители САМО от ДПС
Помним как пращаха платени протестиращи пред домът на Бойко Борисов
Помним как пращаха биячи във висшите училища, които протестираха против червената Шайка на БСП/БКП и ДПС
Помним как спряха всички Еврофондове и десетки хиляди български семейства работещи във сверата на cтрoителството останаха без препитание
Помним, как БСП/ДПС фалираха KTБ
Помним как по времето на БСП и ДПС министър на образованието беше със турско име
Помним и НЯМА да забравим и останалите неща, които не споменавам!
Долу БСП/БКП-ДПС да живее Бойко Борисов и ГЕРБ, да живее демокрацията, да живее пътят на България към ЕС и НАТО, две думи, които означават СИГУРНОСТ, нещо, което комунистите НИКОГА няма да paзбeрат. Те искат paзpyxa, те искат друга да ги управлява, те не искат българтска нeзaвиcимоcт и го доказват вече десетки години!

СТИГА!!!

Да живее демокрацията !

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.22 | 13:03

29

Бойко навря червените бесеперастки свини в кучи гъз!

Бойко се оказа и регионален стратег, с което ще намали и цената на газа!

А руснаците ще го духат!

Браво Бойко , с теб съм на изборите 12 и Мария Габриел от мене!

Евро-комисята:

2019.05.22 | 12:57

28

"(седесарска) България краде най-много от евро-фондовете, Румъния е 2-ра", айде изгонете ни най-после, искаме с Русия.

НАРЦИС БОКО ТОЧНО КАТО ЗА НЕГО Е ПИСАНО

2019.05.22 | 12:54

27

1. раздуто чувство за самооценка;

2. патологичен лъжец;

3. манипулира околните и постоянно лъже, често си противоречи, но не спира да лъже и тогава, просто настоява на тезите си, колкото и да са противоречиви;

4. липса на разкаяние и съжаление;

5. липса на всякаква емпатия;

6. слаб контрол над поведението;

7. импулсивност;

8. безотговорност;

9. обидчив нарцис;

10. иска всички да го харесват и обичат;

11. отмъстителен

Седесарската НЗОК

2019.05.22 | 12:54

26

няма да плаща лечението на нашите деца в чужбина. Смърт на седесарските изверги.

Съд в Ню-Йорк съди българска седесарка

2019.05.22 | 12:53

25

за пране на пари в Мозамбик, Синята кypва е бивша шефка в швейцарска банка, историята с мутреса Кристалина се повтаря, синята банда придобива световна известност.

Разследването за корупция на шефа на Анти-корупция

2019.05.22 | 12:50

24

се пази в тайна, не е ясно кога седесарското кoпеле - пръв борец срещу корупцията ще бъде осъден.

Добави коментар

Водещи новини