Мария Габриел: Европа ще изгради устойчиво бъдеще, ако човекът управлява технологиите

  • 16 май 2019 18:36

  • 370
  • 5
Мария Габриел: Европа ще изгради устойчиво бъдеще, ако човекът управлява технологиите
© Представителство на ЕК в България

Пред над пет хиляди участници в конференция, посветена на доверието и социалните ефекти от цифровизацията, българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова очерта основните предизвикателства, пред които се изправя съвременният свят. В присъствието на най-големите немски компании, стартъпи, международни фирми, предприемачи и работодатели, тя представи постигнатото до момента в цифровата икономика и общество. Българският еврокомисар обърна специално внимание на промените, които технологиите предизвикват, и необходимостта от съвместна работа на всички - институции, бизнес, академични среди, организации на гражданското общество, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

„Развитието на цифровата икономика предизвиква много промени в нашия живот. Европейският подход е уникален, защото той е основан на нашите ценности. Поставянето на човека и неговите интереси на първо място е това, което ни отличава от останалите световни играчи. Технологиите трябва да носят полза на хората и фирмите, да създават нови възможности и бизнес модели“, заяви европейският комисар.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова представи голяма част от проектите, финансиращи развитието на технологиите в различни сектори на икономиката, като например земеделието, изследванията, енергетиката, блокчейн. Европейският комисар допълни, че в новата програма „Цифрова Европа“ са заложени над 9 милиарда евро за подкрепа на стратегическите приоритети на ЕС, като суперкомпютрите, кибер сигурността, високите цифрови умения, изкуствения интелект.

„През април представихме седемте етични насоки за развитието на изкуствения интелект. През юни ще започне пилотната фаза на тестването на тези принципи, така че всички компании и фирми, които ги ползват, да могат да споделят своя опит. Експертната група на високо равнище ще може да събере всички мнения и до края на годината да предложи нова версия. Ние трябва да работим и за постигането на международен консенсус по етичните насоки, за да гарантираме неговото успешно използване“, каза Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Тя се спря и на развитието на Интернет на нещата, 5G технологиите, необходимостта от засилване на цифровите умения, цифровите иновационни хъбове. Специално внимание еврокомисарят обърна на рамката за сертифициране в областта на кибер сигурността, която ще влезе в сила през следващия месец.

„Доверието е ключът към успешното развитие на Европа като лидер в цифровата надпревара. Технологиите трябва да носят ползи на гражданите и компаниите. Само така можем да изградим една просперираща и приобщаваща Европа“, заключи българският еврокомисар.

Последвайте канала на

Novini.bg
370 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
kik

2019.05.17 | 05:28

5

Nikakav 4ovek ne trqbva da ima v upravlenieto. Da se napravi iskustven intelekt u vsi4ki politici da iz4eznat. Samo taka nqma da se vz8mat napredvid interesite na bogatite predimno.

ХанкоБрат

2019.05.17 | 05:05

4

Просто всеки ден се убеждавам все повече и повече, че голяма част от този народ си заслужава да бъде поробен и изклан. Как някой, дори и с ограничени умствени възможности, може да гласува за подобни българоубийци уроди?

da

2019.05.16 | 20:33

3

бати тъпите клишета

Ц.Цветанов

2019.05.16 | 19:51

2

Празни думи н празен човек - какво разбира тази калинка от цифрова икономика, навярно колко цифри има в сметката на герб началниците си?

2019.05.16 | 19:00

1

Дупките и' знаят какво е минало през тях, за да я допуснат до голямата трапеза.

Добави коментар

Водещи новини