Бойко Борисов свиква среща за тол системата

  • 16 май 2019 07:21

  • 779
  • 6
Бойко Борисов свиква среща за тол системата
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г свиква от 9.00 часа среща заради въвеждането на тол системата.

За разговор при премиера апелираха превозвачи заради липсата на диалог между бранша и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Очаква се по време на срещата да стане ясно дали ще бъде отложено стартирането на тол системата, както и да бъдат уточнени обхватът на пътищата и размерът на таксите. Исканията на превозвачите на пътници, товари и горива, както и спедиторските фирми са за по-ниски такси и поне 6 месеца тестов период на системата с цел доказване на ефективността ѝ. От бранша прогнозират поскъпване на стоки и храни, ако се запазят предложените от регионалното министерство ставки за тол таксите. Те искат и тол таксата да се заплаща само за преминаване по първокласните пътища и по автомагистралите.

Вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е изрази убеденост, че по време на срещата ще бъде постигнато съгласие по ключовите въпроси, тъй като министерството и браншът са сближили позиции. Той посочи, че основното очакване на МРРБ е да се създадат необходимите условия за работа на транспортния бранш, но и да не се лишава пътният сектор от необходимо финансиране. Нанков уточни, че от обхвата на тол системата ще отпаднат третокласните пътища, каквото е едно от исканията на бранша. Освен това се очаква да бъде удовлетворено и настояването системата да започне реално да функционира след изтичането на 6-месечния период. А относно тарифите на тол таксите зам.-регионалният министър уточни, че ще бъде направен компромис, който ще е някъде по средата на исканията на двете страни. От думите на Нанков стана ясно, че може да бъдат направени и други отстъпки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
779 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
данъкоплатец

2019.05.16 | 08:39

1

А кога ще свика среща за ТРОЛ-системата !? Виждам,че троловете му са много пасивни,в сравнение с предходни години и преди избори.

2019.05.16 | 10:04

2

Ами както излъга нас,че ще имаме добро заплащане,а вече три мандата тънем в мизерия,така ще е излъгал и троловете си...

Сакън...

2019.05.16 | 10:11

4

Сакън...!Недей,че ей сега ще грабнат клавиатурите с комсолски устрем и набег смел най-големите му тролове-Крум Усаински Крупник и УмникаГюро...,а ще им приглася турцизираната възрастна Българка...:)))!

2019.05.16 | 10:39

5

Щом искате криминална мутра да ви управлява, свиквайте с кражбите и високите цени.

2019.05.16 | 10:09

3

Сам си създава проблеми по нареждане от началниците и сам се мъчи да ги реши с нашите пари. Ако в някоя от западните страни имаха такъв шмекер, да са го обесили с главата на долу като дучето.

2019.05.16 | 10:40

6

В западните страни никога не биха избрали криминално проявен комунист да им бъде начело на изпълнителната власт.

Добави коментар

Водещи новини