Дончев отговори дали в правителството има министри на Делян Пеевски

  • 15 май 2019 19:17

  • 3889
  • 26
Дончев отговори дали в правителството има министри на Делян Пеевски
© Кадър: БНТ

Смените в отбора са практика, не само във футбола, но и в политиката. Дори да няма доказана вина, щом има обществено напрежение, е нормална тази политическа реакция. Оставката е поемане на отговорност, в никакъв случай не е прах в очите. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по повод оставката на земеделския министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

,,Не бих казал, че смяната на личност в случая е слаба политическа маневра, защото персоната има огромно значение. Пак казвам, Порожанов си тръгна, защото назря обществено напрежение и той пое своята отговорност. Но това, което ускори нещата, бе забавеното отстраняване от длъжност на директора на Държавния фонд "Земеделие'', допълни вицепремиерът.

,,Не мисля, че има министри на Пеевски, най-малкото той не е участвал във формирането на кабинета. Що се касае до опозицията, тя какво друго би могла да каже? Кадри на ДПС в правителството няма'', отсече категорично Дончев и отрече слуховете, че ДПС е техният скрит партньор в управлението.

Относно дейността на КПКОНПИ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отбеляза, че Комисията работи от сравнително скоро, за да даде някакви категорични резултати.

,,По адрес на президента имам само една забележка и тя е да не се държи като омбудсман'', каза той относно някои от последните изказвания на държавния глава към изпълнителната власт.

По темата с инвестициите вицепремиерът посочи, че в България след 2014 г. има сериозни инвестиции.

,,През 2018 година имаме около 10 процента ръст на инвестициите спрямо 2017 година. България расте с между 3 и 4 процента на година, като този растеж е по-висок от средноевропейския, но все още не е достатъчен. Освен това в България имаме квалифицирани кадри, но не достатъчно'', обясни още Дончев.

Що се касае до Националната стратегия за детето Дончев заяви, че документът е необходим, но трябва да бъде първо адекватно обяснен, за да бъде приет от обществото.

,,Единственият ми съвет към хората е повече да четат. Нека да се обясни малко повече за какво става дума в тази Стратегия. Извинете, но на кой може да му хрумне да праща социални работници да влиза в нечий дом и да му взима децата?! Лансира се документ, който просто е неадекватно обяснен'', заключи вицепремиерът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3889 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
rebren

2019.05.16 | 18:21

26

Космическа онлайн стратегия!Играйте сега !Ярка графика и сюжет! Може да спечелите големи суми !https://bit.ly/2vGdh7g

2019.05.16 | 09:55

25

" Данчев,кажи си.Те ще ти разберат ". Сега е времето,иначе закъсняваш,пропускаш най-удобния момент,както навремето Стоянов закъсня за Костов.кел файда след това да залостваш вратата с царевично стебло както баба Мария направила след като вече е била изнасилена.

2019.05.16 | 04:36

19

Хораааааааааааа,готвят ви страшен сценарий,ще стане страшно,АД,ако ГЕРБ падне от власт, повярвайте ми!
Обичам България обичам всички хора в нея и затова искам да ви предупредя,за да ви предпазя!!!!!!!!!!!!!!!!!
Готвят ви страшни неща,много страшни,ако ГЕРБ падне и не спечели изборите сте загубени,готвят ви страшен сценарий с масово леене на кръв!

2019.05.16 | 06:47

24

Ти наистина си нагъл, че точно ГЕРБ ни държат в този ад. ГЕРБ и ПАТРИОТИ гласуваха тихомълком закона замотнемането на българските деца, те налагат ТОЛ-таксите.. Преди няколко години изчезна и една банка със спестяванията на хиляди българи и активите на много държавни предприятия.

2019.05.16 | 06:07

22

ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ВИ ИЗБИЕ НА МОЛБА,А ДОСКОРО ЗАПЛАШВАХТЕ С СМЪРТ ТУКА, КОЙТО ПИШЕ ПРОТИВ ШАЙКАТА И ШИШИ.ВИДИ ВИ СЕ КРАЯ.СЛЕД ВСЕКИ ОБЯД ИДВА СМЕТКАТА .А СЕГА Е ВАШ РЕД ДА Я ПЛАТИТЕ,КАКВОТО СТЕ НАДРОБИЛИ ,ТОВА ЩЕ СЪРБАТЕ.

ТОЛ ТАКСА

2019.05.16 | 05:23

20

Ти наистина си нагъл, че точно ГЕРБ ни държат в този ад. ГЕРБ и ПАТРИОТИ гласуваха тихомълком закона замотнемането на българските деца, те налагат ТОЛ-таксите.. Преди няколко години изчезна и една банка със спестяванията на хиляди българи и активите на много държавни предприятия.

Истината е...

2019.05.16 | 06:18

23

Оставката на Порожанов е седмата за кабинета "Борисов III". Това говори, че Борисов е изпуснал кормилото на държавата. Той си затваря очите за корупцията, защото последната оставка е за чиновническа грешка....!

Справка от общината

2019.05.16 | 05:27

21

ПСТ ГРУП направи ремонт на градинката до университета за 23 МИЛИОНА лева. Нови плочки, нови пейки за 23 mмилиона. Пеевски е част от ПСТ ГРУП заедно со още двама гербери.

2019.05.16 | 04:31

18

Имате ли представа какъв ад очаква България и какви страшни неща се извършват в момента тихомълком?
Имате ли престава,че след изборите в България ще настане ад,масова смърт и ужас,ако ГЕРБ загуби?И ще загубим цялата си страна и станем чужда собственост?Имате ли представа,че чужденци направиха преврата в България,а глупавите агнета(българи) бяха масово вкарани,(без да подозират опасността) в тази игра и тихомълком продължава ужаса?ЛЕЕ СЕ КРЪВ В БЪЛГАРИЯ,невинни хора умират тихомълком,имате ли си представа?

2019.05.16 | 02:59

17

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
30 годишен геноцид.
Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.
После роптаете срещу правителството.
БКП = СДС, БСП,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ВОЛЯ И ПАТРИОТИТЕ. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА УНИЩТОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 30 Г НАСАМ.
ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА.

ХанкоБрат

2019.05.16 | 00:20

16

Просто всеки ден се убеждавам все повече и повече, че голяма част от този народ си заслужава да бъде поробен и изклан. Как някой, дори и с ограничени умствени възможности, може да гласува за подобни българоубийци уроди?

гост

2019.05.15 | 23:55

15

В правителството няма министърр който да не е на ДП, пардон на АД и сие.

2019.05.15 | 23:17

14

гер е ИЗМАМА НАГЛА

Добави коментар

Водещи новини