Депутат от ДПС: Не сме против оставката на Порожанов, против правителството сме

  • 15 май 2019 11:24

  • 1075
  • 5
Депутат от ДПС: Не сме против оставката на Порожанов, против правителството сме
© Фейсбук

Не сме против оставката, ние сме против това правителство и това мнозинство на националисти и популисти, обясни пред медиите в Народното събрание Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС. При гласуването на решението за структурни промени в кабинета днес и петимата "против" бяха от Движението.

Депутатът посочи, че тъй като решението за оставката и за избирането на новия министър са в едно, вотът на групата е бил отрицателен. Ако бяха отделно, щяхме да сме за оставката и против новия министър, добави Халил Летифов.

Той отрече Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в да е бил номинация за министър на ДПС. Вчера лидерът на левицата Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира, че според нея има обвързаност на Порожанов с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Ние сме против това мнозинство, правителство, този модел. Въпреки смяната, ситуацията си остава същата и моделът същият, разясни още Летифов. И припомни, че още от първия ден на настоящото управление ДПС твърдят, че това правителство и мнозинство са вредни за страната. Две години сме свидетели на национализъм и популизъм, така че няма нищо по-различно в момента, посочи Летифов.

По думите му, БСП също е част от модела на национализма и популизма. Той призова Нинова да каже защо поведението на социалистите е такова, защо залитат по национализма и популизма, изчерпали ли са управленската си програма и предложенията за алтернатива. Те са част от този модел, заключи депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1075 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
асд

2019.05.15 | 11:44

1

а не сте ли срещу турския национализъм, ислямизъм и османизъм???? изяснете си вие противоконституционна етническо религиозна партия ли сте или българска национална???

2019.05.15 | 12:31

2

Да обяснявам : Ние сме против всичко българско . Тази държава е била част от Турция . И трябва час по скоро да се върне към нея . Ние сме техни потомци . Това е истината . Други въпроси ?

gjuro

2019.05.15 | 13:02

3

S tezi si misli v Turcija,Erřdogan ste ti otreze glavata,kato ne ti charesva zaminavaj si.

2019.05.15 | 13:39

4

Като сте против правителство ,защо го поддържате кворума с присъствието си .Защо всички законодателни инициативи на ГЕРБ които са негативни за обществото минават с гласовете на ДПС .Само на приказки сте против иначе ,ако има за измама ,кражба и обезкостяване на държавата сте с задкулисно с ГЕРЛБ.Вие сте част от управлението на ГЕРБ.Още имате з-това
правителство .ма министри зад кулисно

2019.05.23 | 18:26

5

Къ няма да сте против, бе ефенди? Че нали те ви изхвърлиха като парцал от управлението.

Добави коментар

Водещи новини