Министър Петя Аврамова: Няма да е лесно въвеждането на тол системата

  • 15 май 2019 08:06

  • 917
  • 2
Министър Петя Аврамова: Няма да е лесно въвеждането на тол системата
© Нова телевизия

Надявам се, че до 24 май ще открием 6-километровия участък на АМ "Струма" след Благоевград. Очаквам да има готовност преди празниците. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Около 800 километра от републиканската пътна мрежа са в активни ремонти дейности. Ремонтираме и старите виадукти до основи", каза още министърът. 

"Тол системата е един от вариантите да финансираме една система, която от години е недофинансирана. Имаме недостиг на пари за пътната мрежа. Много километри от пътищата са в лошо състояние", коментира Аврамова.

"Няма да е лесно въвеждането на тол системата. Но 67 % от гражданите искат въвеждането ѝ, според запитване", разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството.

"Работим технически по тол системата, от днес започва тестови период в рамките на 3 месеца. Ще тестваме всеки един компонент. Не цялата републиканска и общинска пътна мрежа ще бъде платена. 25 % от пътната мрежа ще е платена, от тях ще бъдат извадени участъците в лошо състояние. Докато не се оправят - няма да се плащат", завърши Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно

Последвайте канала на

Радина Лазарова
917 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
fddss

2019.05.15 | 09:54

1

Вземи парите!Опитай късмета си тук!Стани богат https://bit.ly/2JfaAT3

Умник Гюро

2019.05.15 | 10:00

2

Българският народ очаква старт на делото срещу Елена Йончева за пране на пари през офшорни фирми в особено големи размери. Това са откраднати пари от българския данъкоплатец, от нас.

Добави коментар

Водещи новини