Радев: За "Апартаментгейт" трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари

  • 12 май 2019 14:04

  • 5154
  • 91
Радев: За "Апартаментгейт" трябват разкрития, присъди, конфискация и връщане на пари
© Пресцентър Президентство

Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому, като се вихри безнаказаност и беззаконие. Възстановяването на държавността у нас минава през възмездието, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред журналисти в Асеновград, помолен да коментира диалога си с министър-председателя.

Не си мислете, че искам България да затъва в корупционни скандали, да бъде синоним на корупция. На това трябва да се сложи край, но това няма да стане с мълчание, със спиране на говоренето по тези теми, а с разнищване и прочистване, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той посочи, че за справяне с проблемите са необходими разкрития, конфискация, връщане на пари, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

„Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му компетентните институции няма да могат да мотивират своето бездействие ако медиите продължават да ги изпреварват с разкрития за корупция.

„Според мен проблемът на министър-председателя не е в липсата на домашни визити у негови министри и партийци. Не е дори и във факта, че назначеният от управляващите антикорупционен орган не хваща необяснимото богатство на някои политици и дори да го правеше, той щеше да констатира само крайната фаза на корупционния акт и малка част от откраднатото. Истинският проблем на премиера е, че безконтролността на управлението генерира корупция в големи размери и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци.

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това се дължи на безконтролното управление и безнаказаната корупция, но има важни теми, по които съгласието е наложително, заяви държавният глава и като такава тема открои привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че за целта е имал ползотворни разговори с федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер при посещението му у нас през април тази година. „Изрично по мое настояване посетихме водещо германско предприятие и то в района на Пловдив, за да може чрез германските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен и че България е надеждна и перспективна дестинация“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и допълни, че във връзка с това преди дни е получил обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер. „Всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство. Ще бъда първият, който ще поздрави кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор“, заяви държавният глава.

Възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия  не може да бъде цената на моето мълчание, категоричен беше Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той посочи, че дори и безвъзвратно закъсняла, тази стъпка е важна и тя трябва да бъде подкрепяна.  „Премиерът пое личен ангажимент към мен за възстановяване на Висшето военновъздушно училище, който изпълни в кратък срок, за което му благодаря“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той обаче подчерта, че подобни политики трябва да се водят по убеждение на самото правителство, а не в резултат на намеса от страна на президента.

Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, намеса за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно. Това заяви президентът Радев в отговор на въпрос за изказването на посланика на Турция у нас, свързано с „по-ефективно изучаване на турски език в България“. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че е взел своеобразно отношение по темата, като с присъствието си вчера е подкрепил състезанието по правопис „Пазим езика си“, което е по инициативата на съпругата на президента – Десислава Радева, и чийто финал се състоя вчера.

Последвайте канала на

Novini.bg
5154 91

Свързани новини

Коментари 91

Добави коментар

2019.05.12 | 14:00

5

За да се прочисти България първата задача е сваляне на Борисов и ГЕРБ от властта и основна чистка на съдебната система !

2019.05.12 | 13:57

3

БРАВО , г-н ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ! САМО ТАКА и НАПРЕД ! СЪД , ЗАТВОР и КОНФИСКАЦИЯ за КРАДЦИТЕ ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПРЕМИЕР ЛИ Е , ГЛУПАК КАТО ЦВЕТАН ЛИ Е ИЛИ КОРУМПИРАН СЪДИЯ ! НАРЕД ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ОПРАВИЯ НЯМА И ГАНГРЕНАТА ГЕРБ ЩЕ НИ ПРИКЛЮЧИ !

пенчо

2019.05.12 | 13:59

4

БРАВО !

ДАВАЙТЕ ГАДНИ ГРОБАРСКИ ТРОЛОВЕ

2019.05.12 | 13:50

1

ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИТЕ. ШАЙКАТА ОГРАБВА НАРОДА.


2019.05.12 | 18:39

89

За червената хайка ли пишеш?Тя е непобедима и постоянно се възпроизвежда!

Boiko_Borisov

2019.05.12 | 14:01

6

съд и конфискация за ЦВ.ЦВ.

2019.05.12 | 14:13

8

За да се прочисти България първата задача е сваляне престъпния и противонароден режим на Борисов и ГЕРБ от властта и основна чистка на съдебната система !

123

2019.05.12 | 14:38

23

Докога трябва да траем на безумния червен фатмак безобразията и грозния език!Хайде време е за първият импичмант и в България !

2019.05.12 | 14:48

27

А червения фатмак Борисов ще го траем ли още ?

Vippera

2019.05.12 | 14:25

11

Мунчо ..Мунчо Решеников. .що повтаряш кат папагал бре? !?
Наред с другите глупости, днес РРадев обнародва и новите опорни точки "затвор за прегрешилите" и "възмездие"! Глейте ся как г-жа Лъжа, озверялото Ленче...... и вся красная сволоч ще ни надуят главите цяла седмица само с тези изрази!!!

До vipera

2019.05.12 | 14:51

29

От БСП-БКПнаследници, няма да кажат същато, щото те са по-големи маскари !

Това е играта на Решетников и КГБ !

Онова, което БСП искаа за каже, но не им стиска, защото са осрани до ушите и нямат никакво право да говорят за корупция, го казва президента, който го сложиха там, единственно с тази цел !

Всичко е добре премислена игра, с помощта на КГБ и Русия, щото тия нашите псевдо социалисти, дори не могат, сами да го измислят !

ДАВАЙТЕ ГАДНИ ГРОБАРСКИ ТРОЛОВЕ

2019.05.12 | 14:26

14

ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИТЕ. ШАЙКАТА ОГРАБВА НАРОДА.


БЪЛГАРИЯ

2019.05.12 | 14:41

25

Генерала удря ЯКО по тиквата !!! Тиквата спи под магнолията на сенка и пърди !!!!!!

някой си

2019.05.12 | 14:39

24

Румене много ли пари ти бяха обещали от грипен че така си озверял ???? Или се страхуваш че господарите ти от русия ще ти бият шута ???

Добави коментар

Водещи новини