Мария Габриел: България показа лидерство при определянето на цифровия дневен ред на ЕС за Западните Балкани

  • 09 май 2019 18:22

  • 324
  • 4
Мария Габриел: България показа лидерство при определянето на цифровия дневен ред на ЕС за Западните Балкани
© Булфото (архив)

Цифровата програма за Западните Балкани, която вече реализираме, насърчава европейската интеграция на държавите от региона. България показа, че може да бъде лидер в определянето на цифровия дневен ред на ЕС по отношение на Западните Балкани и днешната конференция също го показва, съобщиха от Представителството на ЕК в България. 

Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова при откриването в София на "Бизнес форум Балкани и Средиземно море", организиран от  Агенцията за развитие на човешките ресурси-клон Русе. Във форума участваха компании от сектора на информационните и комуникационни технологии от България, Кипър, Гърция, Македония и Албания.

"Цифровите иновационни хъбове са изключително важни за сближаване на бизнеса в региона и за подкрепа за внедряване на иновации. Инициативата ни за стартъпите също вече е отворена към тези държави. Европейската седмица на програмирането и стажовете "Цифрова възможност" са други европейски инициативи, в които сега могат да участват и Западните Балкани. Всичко това засилва европейската перспектива пред региона. След историческото споразумение между шестте балкански държави за намаляване на таксите за роуминг оставаме фокусирани върху следващия етап - стартиране на процеса за намаляване на цените между Европейския съюз и Западните Балкани", посочи още Габриел.

Тя открои и други важни направления на Цифровата програма за Западните Балкани, като подкрепата за разгръщане на цифрова инфраструктура, подобряване на свързаността, насърчаване на цифровите умения във всички възрасти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
324 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.05.10 | 11:21

4

Eбливa калинке, за какво лидерство говориш, като 1/4 от българите живеят в мизерия, а почти всички останали живеят близо до бедността.

2019.05.10 | 08:03

3

Народа ни изчезва и държавата ни се срива, а тази малоумно ухилената не спря да говори за нейната си тема, която на всичкото отгоре обслужва корпоративните интереси на големите играчи в комуникациите!
Надали има по-крещящ пример за откъсването и неразбирането от страна на евролибералната административна върхушка от действителните нужди, борби и надежди на обикновените хора от тази ......особа! Може би само Ева Майдел може да я конкурира!

Кок

2019.05.09 | 23:18

2

Завършила е филология в Пловдив, ама виж до къде стигна момето..Цифровизация копеле...И какво я грее баба Гина от Кокино таз цифровизация....Това нормално ли е, бе?

2019.05.09 | 20:07

1

da e-a i glupavata metrsa i cifrova ovca tazi osvem za tazi glupava cifrovizacia drugo nishto ne moje da govori.

Добави коментар

Водещи новини