Мария Габриел: България показа лидерство при определянето на цифровия дневен ред на ЕС за Западните Балкани

  • 09 май 2019 18:22

  • 295
  • 4
Мария Габриел: България показа лидерство при определянето на цифровия дневен ред на ЕС за Западните Балкани
© Булфото (архив)

Цифровата програма за Западните Балкани, която вече реализираме, насърчава европейската интеграция на държавите от региона. България показа, че може да бъде лидер в определянето на цифровия дневен ред на ЕС по отношение на Западните Балкани и днешната конференция също го показва, съобщиха от Представителството на ЕК в България. 

Това заяви българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова при откриването в София на "Бизнес форум Балкани и Средиземно море", организиран от  Агенцията за развитие на човешките ресурси-клон Русе. Във форума участваха компании от сектора на информационните и комуникационни технологии от България, Кипър, Гърция, Македония и Албания.

"Цифровите иновационни хъбове са изключително важни за сближаване на бизнеса в региона и за подкрепа за внедряване на иновации. Инициативата ни за стартъпите също вече е отворена към тези държави. Европейската седмица на програмирането и стажовете "Цифрова възможност" са други европейски инициативи, в които сега могат да участват и Западните Балкани. Всичко това засилва европейската перспектива пред региона. След историческото споразумение между шестте балкански държави за намаляване на таксите за роуминг оставаме фокусирани върху следващия етап - стартиране на процеса за намаляване на цените между Европейския съюз и Западните Балкани", посочи още Габриел.

Тя открои и други важни направления на Цифровата програма за Западните Балкани, като подкрепата за разгръщане на цифрова инфраструктура, подобряване на свързаността, насърчаване на цифровите умения във всички възрасти.

Радина Лазарова
295 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.05.10 | 11:21

4

Eбливa калинке, за какво лидерство говориш, като 1/4 от българите живеят в мизерия, а почти всички останали живеят близо до бедността.

2019.05.10 | 08:03

3

Народа ни изчезва и държавата ни се срива, а тази малоумно ухилената не спря да говори за нейната си тема, която на всичкото отгоре обслужва корпоративните интереси на големите играчи в комуникациите!
Надали има по-крещящ пример за откъсването и неразбирането от страна на евролибералната административна върхушка от действителните нужди, борби и надежди на обикновените хора от тази ......особа! Може би само Ева Майдел може да я конкурира!

Кок

2019.05.09 | 23:18

2

Завършила е филология в Пловдив, ама виж до къде стигна момето..Цифровизация копеле...И какво я грее баба Гина от Кокино таз цифровизация....Това нормално ли е, бе?

2019.05.09 | 20:07

1

da e-a i glupavata metrsa i cifrova ovca tazi osvem za tazi glupava cifrovizacia drugo nishto ne moje da govori.

Добави коментар

Водещи новини