Кабинетът дава десетки милиони за нова болница в Ямбол и нови училищни автобуси

Правителството ще отпусне 27 млн. лева за построяването на нова сграда на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол. Това обяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде репортер на Novini.bg

Надявам се да подкрепите това решение, защото болницата в Ямбол е в едни павилиони, добави Борисов.

40 години от първата копка - от хилядите сгради, започнати и незавършени навремето. Но мисля, че сега параметрите на държавата са по-добри и можем да си позволим това да се случи. Надявам се в рамките на година да приключите с болницата, обърна се премиерът към здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през информира, че с проекта на решение се предлага да бъде дадено съгласие за увеличение на капитала на болницата в Ямбол за периода 2019-2021 г. с парични вноски в размер до 27 млн. лева. Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови акции след извършване на парични вноски, съответно - за тази година вноската ще е 8,1 млн. лева, през 2020 г. - 13,5 млн. лева, 2021 г. - 5,4 млн. лева.

На брифинг в Министерски съвет кметът на Ямбол Георги Славов каза, че отпуснатите средства за новата сграда на болницата в града са жизнено важни и не трябва да се свързват с предизборния момент. Предстои да се обяви обществена поръчка. Оттук нататък в рамките на година и половина да се надяваме, че ще имаме нов болничен комплекс, добави той, като изказа своите благодарности на премиера и правителството.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов обясни, че болницата ще обслужва областта, в която живеят 120 000 души. Благодаря от името на жителите на област Ямбол за това, че Ямбол ще има здравеопазване, което няма да бъде разположено в 17 фургона, както е сега, заяви Иванов. 

Вчера се случи онова чудо, което нашите жители чакат от 40 години, заяви директорът на областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол д-р Панайот Диманов. С новия болничен комплекс качеството на медицинската дейност ще бъде на по-високо ниво. То ще мотивира всички работещи за обгрижването на пациентите, създаването на нови високо технологични дейности и всичко, което е необходимо, за една модерна медицина в Ямболска област, заяви д-р Диманов.

В началото на правителственото заседание премиерът Борисов съобщи още, че на днешното заседание ще бъдат отпуснати 20 млн. лева за училищни автобуси. Всички, които са по-остарели и може да създадат риск, да се подменят, и това да се направи бързо. Можем да си позволим тези пари заради живота и здравето на децата, заяви министър-председателят.

С предоставените средства ще бъдат закупени и подменени над 100 училищни автобуса. Средствата ще бъдат насочени към най-старите автобуси, с най-много изминати километри, посочи образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Коментари

 1. 2019.05.08 | 13:55

  ниски данъци,бюджетен дефицит МАЛЪК,външен и вътрешен задлъжнялост,колосален висок държавен резерв и златен запас,висок % растеж на БВП ВСЕ ПОКАЗАТЕЛИ ПЪРВИ В ЕВРОПА......ПАК ПЪРВИ СМЕ В ЕВРОПА ПО НИСКИ ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ,КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НИЩОЖНА АРМИЯ И ВОЕННА ТЕХНИКА,СТАНДАРТ НА ЖИВОТ И КОРУПЦИЯ,КОРУПЦИЯ ,КОРУПЦИЯЯЯЯЯ..БРАВО НА ГОРАНОВ,ЧЕ ВСЕ ПАК УСПЯВА ДА СВЪРЗВА АКТИВИТЕ И ПАСИВИТЕ НА БАЛАНСА НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ПО РАВНО НА КАНТАР

 2. 2019.05.08 | 13:34

  Тиквата проста преди миналите избори пак раздаваше пари на поразия , понеже си мислеше , че ще загуби изборите и друг да му сърба попарата, а после гледаше като нас.ран.

 3. 2019.05.08 | 13:21

  ЩЕ ПРАВИ ВСЯКАКВИ НОМЕРА ДО ИЗБОРИТЕ. ГЕНОЦИДА СЛЕД ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СЪС СЪЩАТА СКОРОСТ. ГОСПОДАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА ДОВОЛНИ СЪС ТЕМПОВИТЕ СЪС КОЙТО ИЗМИРАМЕ ,КАТО НАСЕЛЕНИЕ.

 4. 2019.05.08 | 12:39

  Горанов, загубил ключа на касата на държавният бюджет с отворена врата ,оттам идват парите, не са никакви предизборни трикове на управляващите

 5. 2019.05.08 | 12:31

  ех,да има всеки месец избори за да може всеки месец да бъдат отпуснати пари за всичко.....за бизнеса,пенсии, заплати,строителство и др.сфери....и страната ни ще стане ШВЕЙЦАРИЯТА НА БАЛКАНИТЕ

 6. 2019.05.08 | 12:09

  От къде взеха пари тия гробари? Пак от нас. А после давали. Мамммм...

 7. 2019.05.08 | 11:50

  КАЖИ НА БЪЧВАРОВА ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВА, защото и милиарди няма да стигнат

 8. 2019.05.08 | 11:35

  Не ти ли писна да крадеш, мръсна комунистическа мутро ?

 9. 2019.05.08 | 11:15

  Пътнико свиден...... бай-бай

 10. 2019.05.08 | 10:59

  Тиквата си купува гласоподаватели.Много удобно.Жалките крадци герб !

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет