Лютви Местан показа снимки, доказващи, че няма вина за инцидента със загиналото бебе

  • 08 май 2019 08:09

  • 23833
  • 27
©

Аз съм със спокойна съвест. Няма да поема чужд грях или чужда вина за трагичната смърт на 6-месечното бебе, починало след катасторфата. Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в ефира на БТВ.

Той определи случая като трагичен инцидент.

„Платих гаранцията от 10 000 лева, въпреки че можех да не го правя. Така попречих на прокуратурата да разпространява тенденциозни новини. Притесненията, че бих се укрил са излишни, тъй като съм невинен“, добави той.

„И до сега не разбрах какво е обвинението срещу мен. Няма доказателство за вина от моя страна. Катастрофата е представена повратно“.

Местан коментира думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че има съставени 1 акт и 13 фиша за превишена скорост. „Това е не просто лъжа, а квалифицирана клевета. От 2013 година насам. Ако това е вярно, аз никога няма да си поискам книжката отново. Ако това е квалифицирана клевета, тя трябва да си понесе съответната отговорност“.

Местан цитира данни на НСО, според които във въпросния период 2013 година, автомобил с регистрационен номер - СА2906 е управляван от Мустафа Карадайъ или от негов шофьор. „Аз няма нито една секунда управление на този автомобил, тъй като съм бил охраняван от НСО“, подчерта Местан. Нарушенията, извършени от шофьорите се полазват от ДПС, призна той, но отрече да ги е управлявал. „Нарушенията се извършват от управляващите ги, а не от председателите на пртиите“.

„Лично аз имам едно-единствено пътно нарушение преди 30 години и това не ме прави пътен рецидивист“, категоричен бе Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Прокуратурата не си е направила труда да провери фактите, затова смятам да заведа дела“, закани се лидерът на ДОСТ.

Той разкри още, че е пострадал при катастрофата, а единствено въздушните възглавници са го запазили жив.

Местан твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното. „Колата трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам наляво. Ако съм пресякъл предимството, тази кола (неговата-б.р.) трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена челно”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23833 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
тодо

2019.05.09 | 08:03

27

аз нямаше да ударя колата на местан,сетихте ли се защо, просто е,спазвам ограниченията,моля ви,преди всяко теобразно кръстовище какво има,не знаете ли,нали сте учили.има пътен знак разбира се,да ви напомням ли знака.

Никола

2019.05.09 | 02:00

26

Опити за измъкване от вина които обаче служителите на Сектор ПП КАТ при ОД на МВР у всеки окрък знаят,че независимо от това в коя лента се е движил другия водач с ПС след като е на път с предимство е с предимство и следователно му е отнето и по тези твърдения на Местан позващи ги като удавник сламка.

Олеле

2019.05.08 | 22:47

25

Обяснението му за ударът е страшно нелогичен.
Нека да обясни, къде точно в дясно от него е карал другият водач при сблъсъка, може би в полето?

Та не му се връзвайте. Излязъл е на скорост, принуждавайки другото превозно средство да опита да го избегне чрез навлизане в насрещното платно.

Ако ударът е бил в лявата му страна, тоя нямаше да бъде жив, за сметка на детето!

2019.05.08 | 18:15

24

долен убиец , имаш знак стоп , при соца досега да си в затвора , а ти обикаляш студията да обесняваш колко си невинен .

Колата на радикалният

2019.05.08 | 15:41

23

Джихадист от удара се измества там,след като е ударен от автомобила,който се е движил с предимство.Човека не е имал възможност да реагира.

2019.05.08 | 14:13

22

местански ,знаещ ли защо колата ти е ударена от дясно .Не защото ти си навлязъл на платното в дясно в посока момчилград ,и не че другата кола е навлязля в платното от ляво в посока Кирково. А защото ти си застанал точно в неговото платно с предимство в ляво в посока Кирково челно в посока момчилград и за да не е челен удара в посока Кирково ,кърджалийската кола леко се изнесъл от пътя за предимство без да е навлязъл в насрещното и се удрят в дясната ти страна като от удара колата ти отива или се измества към средата на пъти или в платното в посока момчилград .Виноват си Местяане какво те накара да застанеш челно на платното му в посока Кирково

????

2019.05.08 | 09:37

6

"Другарю-господин" Местан имaше ли пред Вас знак №36 и какво ОЗНАЧАВА ТОЙ? Само на този ВЪПРОС трябва да ОТГОВОРИТЕ и НИЩО ПОВЕЧЕ!!!

DA

2019.05.08 | 13:48

21

Където и да се намира знака това не го оправдава.Водача по главния път бяга в насрещното платно защото има опасност от дясно,неспирайки на стопа той не му дава избор- инстиктивно бяга от опасноста.Удара е в дясната част на колата му защото е започнал да завива и тази му страна е изнесена по-напред. По следите по другата кола може да се види дали Местан не го удря странично,защото следите от удара може да започват от предната врата например

боби

2019.05.08 | 10:38

13

Знака СТОП, ОСИГУРИ ПРЕДИМСТВО е поставен много навътре и от него няма видимост вляво, трябва да се придвижиш още няколко метра и пак да спреш.Но вляво от Местан на 200-300 метра главния път прави десен завой и ако предприемеш маневра за навлизане в главния път и завой на ляво, винаги може да ти изкочи от завоя някой баварец със стотина километра в час. Тъмносиня бегачка сливаща се с асфалта и дали е с пуснати фарове никой не казва...възможно е Местан да не го е видял но все пак се иззнася напред и дори завива, което ме навежда на мисълта, че не го е видял. В същото време водача на бегачката е можел да намали и да мине направо по освободената му лента, но не о е направил, а се изнася в насрещнното и удря Местан, което означава, че си е аджамия...От аналлиза се вижда, че и двамата имат вина.

Даааа

2019.05.08 | 11:50

20

Абе той и герои на България ще се изкара
Не стига че той излиза на главен път и той трябва да се огледа и изчака да преминат тези които са с предимство.
Кои е виновен ??Бащата че е убил детето си.
Абе те какво си мислят че са недосегаеми като са депутати.
Защо му върнаха книжката ???? Ако беше някои обикновен човек нямаше да види книжка .но той нали е Дост нали е турчин и депутат.......

Към ,,боби"..

2019.05.08 | 11:15

19

Боби,какво го оправдаваш,че знака бил сложен навътре,не се виждал и т.н...?!Дори и да няма знак,излизаш от второстепенен път-път без предимство,на главен път-път с предимство...!Това със сигурност го знаят и двамата участници в ПТП-то!Единият трябва да е нащрек,със заострено внимание,а другият е нормално да не очаква,че ще му изскочат неправомерно от някаква си пресечка...!

Умник Гюро

2019.05.08 | 11:12

18

Лъжлив гнусен гаджал. Ето, така действат агентите на Държавна Сигурност. Трябва да бъде тикнат в затвора доживот.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини