Борисов: Всяка сутрин ми докладват за състоянието на границата

  • 02 май 2019 12:09

  • 962
  • 6
©

Фронтекс е важен като контролен орган. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“ По думите му ресурсът, който се определя е ненужно висок и то по време на криза. С много по-малко пари и политическа воля може да се справи всяко правителство.

Тези пари могат да отиват при други европейски програми. Рязко се подобриха условията за нашите гранични полицаи и моряци, заяви Борисов. Всяка сутрин ми докладват за състоянието на границата. Много добре работим с колегите от Турция, постовете се познават поименно. Задържат се десетки трафиканти, не могат да се скрият нито в Турция, нито в България. Сигурно над 100 каналджии сме арестували по границата, заяви още премиерът.

Мигрантите не са виновни, те са жертва, заяви Борисов.

Врабче да мине радарите го засичат и затова не случайно задържахме кокаин, хероин, тонове канабис, каза премирът.

Премиерът подчерта, че имаме най-съвременния флот. Според него имаме над 100 % контрол на аквакорията на Черно море.

Само за 2018 г. са осъдени 133 лица за каналждийство. През първите три месеца на тази година имаме 30 осъдени. От 6904 нарушения на турската граница сме задържали сме 761 лица, а 5492 лица самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Република Турция след като са установили наличието на български патрули по линията на границата. През 2018 г. са регистрирани 5311 граждани на трети страни, което е намаление с 23%, каза още министър-председателят.

Засилено е наблюдението на българо-сръбската граница, отчетоха по време на кръглата маса.

България е изключително силна страна по отношение на сигурността, каза от своя страна Маркус Зьодер, министър председател на Бавария.

Много е важно да има партньор, на който можем да разчитаме и който знаем, че е проевропейски ориентиран. Изборите за ЕП, които предстоят след няколко седмици са изключително важни. Изключително е важно да се срещаме в Брюксел на големите конференции а да правим такива срещи на място, каза още Зьодер.

Последвайте канала на

Нора Виткова
962 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Въййй

2019.05.02 | 13:04

6

Абе Боко нямаш ли пари за някакви завивки???? Толкова пара взе и накрая се излагаш като краставичар. Какво направи ти ,колко хора минаха границата??? Да не говорим пък ,колко от твойте хора взеха пара за тая работа,ма то корупция няма нали???

асд

2019.05.02 | 12:44

5

и какво ти докладват - колко са минали, заловени и закарани на хотел на издръжка на държавата ни. после ще им дадат документи и да почват да си живуркат в нашата държава. ще им построят джамии, ще увеличат електората на дпс, а ние ще гледаме като насрани. стрелба на поражение трябва на границата и кокйто го хванат в затвора 10 години. децата да се конфискуват и да се дават на приемни родители. не да хрантутим мангалите, а на нас да ни вземат децата да угодят на западните содомити.

Киро It

2019.05.02 | 12:34

4

Познавам граничари, условията са ужасни, заплащането е мизерно, техниката е под всякаква критика. Едва ли ще лъжат.

ХБ Китайска

2019.05.02 | 12:32

3

И на мен ми докладват, и какво от това.

Гост

2019.05.02 | 12:05

2

Ако това е истина, защо постоянно ловят бежанци вътре в държавата или на път за румънската или сръбската граница? А колко не залавят е друг въпрос. А тия дето ги ловят не са жертви въобще, жертва ще е ако против волята му го закарват от точка А до точка Б. А тия даже си и плащат за услугата. Защо просто не отидат до КППто като бели хора.

2019.05.02 | 11:59

1

България има ли граници?

Добави коментар

Водещи новини