Депутатите приеха промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

  • 25 април 2019 09:47

  • 1055
  • 2
Депутатите приеха промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари
© Novini.bg

Депутатите приеха единодушно промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. "За" гласуваха 88 народни представители, няма „против“ и „въздържали се“.

Законопроектът бе внесен от председателя на Вътрешна комисия и депутат от ГЕРБ Пламен Нунев и група народни представители. Една от основните цели на законопроекта е намаляване на административната тежест.

С промените ще отпадне режима за утвърждаване на вътрешните правила за контрол и предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма от дирекция „Финансово разузнаване“ на ДАНС.

Задължителното утвърждаване на вътрешните правила се заменя с възможността отделните органи на агенцията да извършват проверки по документи за запазване на изискванията. Друга основна цел е предприемането на ефективни, отчитащи, спецификата на национална правна система, транспониращи мерки по отношение на лицата, упражняващи адвокатска дейност.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1055 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЛАПАЙ ТЕ ГО

2019.04.25 | 10:27

1

ОТ САЙТА.

Умник Гюро

2019.04.25 | 13:33

2

Мерките срещу изпирането на пари трябва дa започнат с незабавното обявяване на БКП/БСП-терористи извън закона и пращането на лидерите им в урановите мини или затворите.

Добави коментар

Водещи новини