Калоян Паргов: Фандъкова да не бяга от отговорност за изсечените борове в Бистрица

  • 24 април 2019 17:32

  • 439
  • 5
Калоян Паргов: Фандъкова да не бяга от отговорност за изсечените борове в Бистрица
© БСП

Кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска да не бяга от отговорност за изсечените борове до стадиона на футболния отбор "Витоша" в Бистрица.

Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, цитиран от пресцентъра на партията. Той, заедно с кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция "БСП за България" Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа (№3), Момчил Неков (№9) и Емил Георгиев (№17) и общинския съветник от БСП Альоша Даков посетиха мястото на изсечените борове и разговаряха с арх. Димитър Димитров от сдружението "Граждани за София".

"Няма как кметът на София да избяга от отговорност, която тя лично носи на поста, на който се намира. Призовавам я да се намеси и виновните за случилото се да получат справедливо наказание, коментира Калоян Паргов. - В ролята си на кмет тя трябва да бъде на страната на закона. В последните години много се говори, че София е зелена столица. Но с подобни действия София по-скоро става кафява столица. Ако допуснем да се случват такива безразборни и безнаказани сечи на дървета, ще застрашим сериозно здравето на хората в града. А и без друго в последните години София трудно диша заради силно замърсения въздух".

Калоян Паргов добави, че заедно с общинските съветници от групата на БСП ще направят всичко необходимо, за да бъде установено дали има законно разрешение за тази сеч и на какво основание е извършена тя. "Ако няма такова, означава, че има грубо нарушение и погазване на закона, коментира още той. - Ще направим и запитване до направление "Зелени системи" за това дали са издавали предписание за премахване на боровете. Когато има такова предписание, според Наредбата задължително трябва да има и компенсация със залесяване на други места. Настояваме да знаем къде и кога ще бъде осъществено това залесяване".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
439 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Lissa

2019.04.24 | 22:33

5

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Генерал Решетников

2019.04.24 | 20:59

4

Бели спретнати къщурки,
с две липи отпред,
тук Елена свива хурки
с всяко евро...
и от дек на дек!

2019.04.24 | 19:31

3

Тоа па де.бил! Къде е другарката ти лайноразносвачка Лена-Офшорната? Чaкам цял ден да даде пресконференция за Банов и за евро-kъщите си на Черноморието!?

.

2019.04.24 | 19:13

2

Зелена столица? WTF? С удоволствие избягах от това гето, въпреки, че в него съм роден, докато още не беше гето.

Аз

2019.04.24 | 17:47

1

Сериозно?! Тепърва ще проверяват дали има нарушение, но Фандъкова вече е виновна?! Не разбрах само за какво е виновна?!

Добави коментар

Водещи новини