Депутатите ще обсъдят промени в Закона за оръжията и боеприпасите

  • 24 април 2019 06:34

  • 831
  • 1
Депутатите ще обсъдят промени в Закона за оръжията и боеприпасите
© Булфото (архив)

Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона за оръжията и боеприпасите, с които се въвежда разрешителен режим за газовите оръжия и за тези, използвани за възстановки. 

Депутатите ще обсъдят обединения законопроект за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, внесени от Министерски съвет и "Обединени патриоти". С промените се въвежда забраната за придобиване, съхранение, носене и употреба на автоматични огнестрелни оръжия, преработени в полуавтоматични, както и употребата на пълнители с голям капацитет.  Ограничението не касае фабрично произведеното полуавтоматично оръжие, както и вече регистрираното, преработено от автоматично. С промените се въвежда и ред за временно ползване на ловно оръжие от чужденци при ловен туризъм. Въвеждането на забраната е в резултат от транспонирането на европейските изисквания относно контрола на придобиването и притежаването на оръжие. 

В дневния ред на парламента са и първо четене на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които се предвижда български граждани, участвали в мисии и операции на въоръжените сили на България извън територията на страната, да могат да ползват социалните кухни към министерството на отбраната и да бъдат подпомагани с парични средства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dragonfly

2019.04.24 | 08:26

1

Във всички цивилизации робите не са имали право на оръжие...

Добави коментар

Водещи новини