Бисер Петков връчи награди за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете

  • 23 април 2019 16:10

  • 372
  • 0
Бисер Петков връчи награди за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете
© Министерство на труда и социалната политика

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  връчи награди за постижения в  политиката по равнопоставеност на жените и мъжете. Церемонията за връчване на отличителния знак се организира за втора поредна година от Министерството на труда и социалната политика. Това съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Целта на инициативата е да се акцентира върху значимите постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на половете. Създаването и връчването на отличителния знак е регламентирано в Закона за равнопоставеност на жените и мъжете, който беше приет през 2016 г.

„Наградата е не само морална и символ на престиж, но и стимул за институциите и организациите да подобрят своето управление. За втора поредна година връчваме отличителния знак за равнопоставеност. Имаме намерение да превърнем тази практика в традиция“, каза министър Петков по време на награждаването.

Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет номинира представители в три категории. Отличителен знак получиха Областна администрация Варна в категория „държавни институции (централна и местна власт)“ и Кремио ЕАД в категория „Стопански и нестопански организации“. Награда в категория „Обществени организации и институции“ спечели „Общественият женски парламент - 21-ви век“ към КНСБ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини