Румен Радев поздрави Володимир Зеленски с победата му на президентските избори в Украйна

  • 23 април 2019 10:10

  • 418
  • 2
Румен Радев поздрави Володимир Зеленски с победата му на президентските избори в Украйна
© Булфото (архив)

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изпрати поздравителен адрес на Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога по повод победата му на изборите за президент на Украйна, съобщи прессекретариатът на президента.

"Президентските избори от 21 април станаха свидетелство за жизнеспособността на демократичното развитие на Украйна и техните категорични резултати предоставят мандат за решителни действия и реформи, основани на принципите на демокрацията и правовата държава", е посочил в писмото си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той е допълнил, че България ще продължи неизменно да подкрепя проевропейския път на развитие на Украйна.

Българският президент е изразил увереност за развитие на традиционното приятелство и ползотворното сътрудничество между двете страни, изградено на основата на историческа, културна и религиозна близост, на споделени ценности и взаимно разбирателство.

"Убеден съм, че многобройната българска общност в Украйна, която е мост между нашите народи, ще продължи и занапред да дава своя принос за развитие и надграждане на българо-украинските отношения", е заявил Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, цитиран от прессекретариата на президента.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
418 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
треторазрядни кадри

2019.04.23 | 10:18

1

В политиката са нужни и клоуни и смешници .

уф

2019.04.23 | 13:13

2

Нашия се събуди, изчака ли Русия да се съгласи?

Добави коментар

Водещи новини