Румен Петков в Пловдив: Министерството на отбраната засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет

  • 22 април 2019 14:54

  • 681
  • 2
Румен Петков в Пловдив: Министерството на отбраната засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет
© ПП АБВ

Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в заяви пред медиите в Пловдив, че Министерството на отбраната, че засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Причината за това предоставяне на непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16 в ущърб както на България, така и на националната ни сигурност. 

Настоявам да знаем кога и за каква сума е закупена системата „Полева интегрирана комуникационна информационна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години". Петков свърза това със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и добави, че той трябва да напусне незабавно ръководството на ресорното министерство.

Петков настоя също Народното събрание да направи оценка на приетия за развитието на Българската армия План 2004 и на това какво е състоянието ѝ днес.

Той добави, че анализът трябва да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се реализира нищо от този план и защо след влизането ни в НАТО ситуацията е катастрофална.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира, че в кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле и това е по вина не само на настоящия министър на отбраната. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мехмет

2019.04.22 | 21:50

2

Шкембето трябва да си оправдае парите.Горкия готов е на всичко,за да остане министър.

степан

2019.04.22 | 16:57

1

Каквото и да сте си купили от САЩ с петдесет години сте назад а въпросът с комисионната засекретете я така беше и с членовете на БКП това което те решаваха НАШАТА ПАРТИЯ бе табу за българският гражданин старата песен на стари джуки.

Добави коментар

Водещи новини