Новаков пред превозвачи: Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави

  • 22 април 2019 13:38

  • 367
  • 0
Новаков пред превозвачи: Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави
© ГЕРБ

Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави. Предлагате качествена услуга на по-ниска цена.

Това заяви днес Андрей Новаков на среща с превозвачи в Троян и Ловеч, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Новаков бе в област Ловеч по покана на народния представител Иван Миховски. Двамата проведоха първо работна среща с общинското ръководство на ГЕРБ в Троян, където Миховски е общински ръководител. Пред съпартийците си Новаков посочи акцентите в предизборната програма на ГЕРБ по темите, по които той е работил и досега в ЕП.

Пред представители на превозваческия бранш Новаков коментира пакета Мобилност, който държа в напрежение българските фирми, които работят в този сектор и нашите евродепутати до последния ден на Европейския парламент, когато стана ясно, че окончателно решение ще бъде взето от следващия парламент.

„Това, което направихме с пакет Мобилност е, че стигнахме до там, че бяхме на 2 гласа от неговото отхвърляне. Според мен при следващия ЕП ще се търси компромисно решение“, каза в Ловеч Новаков, който се срещна и с ловешки представители на превозваческия бизнес в присъствието на общинския ръководител Корнелия Маринова. Той подчерта още: „Внесохме жалби срещу неправомерните глоби срещу български превозвачи във Франция. Имаме статистика , че в ЕС липсват около половин милион паркинги“.

„Важно е вие да знаете, че никой няма право да ви глобява на база европейско законодателство, защото пакетът не е приет. Това, което се случва във Франция, са местни практики“, поясни още Новаков и изрази очакване, че едва ли преди Нова година ще се приеме каквото и да е решение по пакета Мобилност.

Има изисквания, които ни се налагат на европейско ниво, които противоречат на нашето законодателство относно командироването на шофьори в чужбина, коментираха превозвачите. Те бяха категорични, че следят всичко, което прави Андрей Новаков в защита на техните интереси и съхраняване на българския бизнес модел в бранша и подкрепят усилията му. „На ваше разположение съм. Не трябва да мълчите. Трябва да сигнализираме срещу всяка нередност, а ние затова сме в ЕП“, увери ги Новаков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини