Румен Петков: В кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле

  • 22 април 2019 12:44

  • 333
  • 3
Румен Петков: В кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в армията е много зле
© Булфото (архив)

От Политическа партия АБВ настояваме Народното събрание да направи оценка на приетия за развитието на Българската армия План 2004 и на това какво е състоянието ѝ днес. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив лидерът на партията Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. Той уточни, че анализът трябва да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите "какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се реализира нищо от този план и защо след влизането ни в НАТО ситуацията е катастрофална".

Според Петков в кадрово и във военно-техническо обезпечаване ситуацията в БА е много зле, за което по думите му обаче не носи отговорност само днешният министър на отбраната. По отношение на функцията за подпомагане на населението при бедствия и аварии Военното ни министерство е на висота, на високо ниво е и участието ни в международни мисии, добави партийният лидер. 

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в обвини МО, че засекретява определена информация относно закупуването на боен самолет. По думите му целта е да бъдат предоставяне непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16, което ще бъде в ущърб както на България, така и на националната ни сигурност. Настоявам да знаем кога и за каква сума е закупена системата "Полева интегрирана комуникационна информационна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години". Петков свърза всички проблеми със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и добави, че "той трябва да напусне ръководството на МО веднага". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
333 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Оня

2019.04.22 | 13:02

1

Румене, и в полицията е същото. С коли на по половин милион километра, без радиотехника, с компютри от вкъщи. То май територията България е за премахване.

Пак Оня

2019.04.22 | 13:06

2

Да не говорим, че в болницата гледат на хората като на клиенти, не като на пациенти. И само това ли? Ако всичко е наред обаче, може да се сетиш за апартаментите, а така мислиш за проблемите си.

Стефчо

2019.04.22 | 13:06

3

Румене,защо не си гледаш шадраваните ,а се занимаваш с неща които не са ти ясни!

Добави коментар

Водещи новини