Румен Петков: По случая "Чората" полицаите са действали в рамките на закона за МВР

  • 21 април 2019 17:38

  • 5259
  • 10
Румен Петков: По случая "Чората" полицаите са действали в рамките на закона за МВР
© Булфото (архив)

По случая "Чората" петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на Закона за МВР, е заявил бившият министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран в съобщение от пресцентъра на партия АБВ. 

По т. нар. случай "Чората" от 2005 година, при който задържаният умира, прокуратурата, след много сериозен анализ на събраните данни, прекрати делото, защото се опря на чл.12 от НК, който много ясно казва, че не е престъпно деянието, причиняващо вреда на лице, извършило престъпление при задържането му, посочва Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в

Петков припомня, че тогава като министър е взел много ясна и категорична позиция, че служителите са действали в рамките на правомощията, вменени от Закона за МВР. Той допълва, че за съжаление впоследствие това постановление на прокуратурата е било отменено и е започнало съдебно преследване на тези хора. 

По повод на информация, че петимата са осъдени на 7 години, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е разговарял с близки на осъдените, които твърдят, че не разполагат с обвинението, включително и вече задържан в благоевградската дирекция. Невръчването на обвинението и същевременно задържането на човека е много смущаващо, посочва Петков. Това е случай, който според него със сигурност ще отиде в Страсбург. По думите му, ако има такова решение, то казва на обществото "съдът налага въздържателно поведение върху служителите на МВР. Съдът им казва - бездействайте и не бъдете активни, ако не искате да си нямате неприятности. Крайният ефект от такъв тип решения ще е бездействието на полицаите и обществото и гражданите ще бъдат все по-малко и по-малко защитени."

Според Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в е лесно да ругаем полицаите и полицията, но когато те защитават служебния си дълг, държавата трябва да е до тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5259 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Срамота

2019.04.21 | 18:59

2

Освободете полицайте! Лозан Панов е за затвора, а не те!

Психиатър тежки случаи

2019.04.21 | 20:48

6

Момче, ела да те прегледам , че май си точно за моя кабинет...
И се научи да пишеш грамотно !

От дек на дек!?От кадя на кадя!?

2019.04.21 | 18:57

1

Да,ама Бай Лозан Болта друго изумува.

Да бе

2019.04.21 | 20:49

7

Бяхме забравили какъв голем боклук си , румене !

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.04.21 | 20:02

3

МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я.

Ш.Балаганов

2019.04.22 | 02:10

9

Демаогче злобно седесарско,оди да си търсиш ограбеното от Иван Костов,Юпитата на Царя и Шайката на Тони Документчето.

ЧОВЕКА С АСАНСьОРА

2019.04.21 | 20:23

4

е захранил с нови хонорари гербераските тролове и те са обезумели.

МАЛКИЯТ ЧОВЕК С ГОЛЯМИЯТ АСАНСьОР

2019.04.21 | 20:28

5

да каже нещо за ОФШОРНАТА ФИРМА НА БОРИСОВ.ЕЙ ТАКА ПРОСТО ЗА СВЕДЕДНИЕ,

Пикльото да не се лигави!

2019.04.21 | 22:32

8

ПОЛИЦАЯТ ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД!

Следователно СОЛИДАРЕН ВИНОВНИК Е ТОЗИ КОЙТО Е ПОЗВОЛИЛ (поощрил) убийството!

ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕНО И ГОВЕДОТО, ПОЗВОЛИЛО (ПООЩРИЛО) УБИЙСТВОТО?

Малко хронология: ДАТАТА Е 10 ноември 2005 година
- полицейската операция "Респект" в Благоевград, довела до смъртта на Ангел Димитров –Чората (престъпник – да, рецидивист - да, НО МЪРТВЕЦ!)

- главен секретар на МВР - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ – старателно провел операция "Респект"!

- МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на България - РУМЕН ПЕТКОВ – заповядал операция "Респект"!

Злите езици говорят за едни 200 000 евра. Дали парите не са „задушили“ Чората?

Изводите си ги правете сами!

Илф и Петров

2019.04.22 | 02:17

10

От пикаещия във фонтани акъл не вземаме.Сега пък тръгнал да краде имена гьонсурата му гаден.

Добави коментар

Водещи новини