Вицепрезидентът: Единението на българите е залог за Златен век, надхвърлящ физическите граници на времето

  • 19 април 2019 20:06

  • 449
  • 4
Вицепрезидентът: Единението на българите е залог за Златен век, надхвърлящ физическите граници на времето
© Президентство

„Отличителен знак е, че в един град, благословен и орисан от създаването си за велики дела, най-младото поколение подава ръка на българите по света – за нашето единение като нация, като залог за Златен век, надхвърлящ физическите граници на времето.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства участниците в международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“.

В старопрестолния град се проведе церемония по награждаване на лауреатите в конкурса за литературни и художествени творби. Форумът e под патронажа на вицепрезидента и в него участват 420 деца и младежи от цяла България и от българските общности по света.

„Конкурсът на инициативния комитет и на децата увлече връстниците им от съботно-неделните училища – така естествено се свързват българските деца у нас и по света, заедно пишат, рисуват и черпят вдъхновение от нашата, обща история“, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, като цитира думи от част от есетата: „Само обединени ние, българите, можем да бъдем велики като предците ни.“

Вицепрезидентът благодари на инициативния комитет и на всички съпричастни към провеждането на културния форум. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , удостои Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ с плакет на вицепрезидента, защото идеята за конкурса за прослава на хилядолетната българска история, писменост и култура се ражда през 2017 г. и е на тогавашния 3 А клас и г-жа Славка Савова.

„С този успешен конкурс се сбъдва пророчеството – Велики Преслав ще гради историята на цял един народ, ще го величае и прославя, както повелява името му“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът припомни, че Велики Преслав спасява делото на Светите братя Кирил и Методий, като приютява техните ученици и ги насърчава да създават „новите букви – кирилските“.

По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , Преславската школа е духовен център, който създава облика на един велик народ, който разпръсква свобода чрез писменост и познание далеч извън границите на царството за векове напред. „И днес с гордост можем да отговаряме на въпроса откъде тръгва Европа – Велики Преслав чертае пътя на европейската цивилизация, преславската духовност определя европейските ценности, които са човешките ценности“, изтъкна вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
449 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.04.19 | 22:27

1

Мамката ти и фъсла . Че и акъл дава .Чия любивница ли е била ???

Lissa

2019.04.19 | 22:36

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Ай стига бе!

2019.04.20 | 00:28

3

Що рече, моме, чи ни тъ ръзбрахми?
Дай по-непрефърцунину на!

Умник Гюро

2019.04.20 | 01:22

4

Рижава, гнусна, комунистическа свиня, Илияна.

Добави коментар

Водещи новини