Парламентът прие спиране на социалните помощи за година при 5 неизвинени отсъствия от училище

  • 19 април 2019 10:27

  • 1777
  • 4
Парламентът прие спиране на социалните помощи за година при 5 неизвинени отсъствия от училище
© Булфото (архив)

Парламентът прие окончателни промени в Закона за социално подпомагане, с които се променя Законът за семейните помощи за деца. С промените получаването на социални помощи се обвързва със редовното посещение на задължителните форми на училищно и предучилищно образование.

Така при 3 дни отсъствия от задължителната предучилищна група на детето за месец или при 5 неизвинени отсъствия на ученика по неуважителни причини, социалните помощи ще се спират за период от една година.

За уважителни причини за отсъствие се считат тези, при които е предоставена медицинска бележка или документ от спортен клуб или художествено-артистична формация, в които детето участва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1777 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2019.04.19 | 10:36

1

Отдавна трябваше да спрете циганския произвол.....Защо въобще да взимат соц.помощи.На запад не си ли работил и внасял осигуровки нямаш право на НИЩО

s

2019.04.19 | 11:11

2

Може да приемат каквото си искат - нищо в тази държава не е както трябва. Циганите не ходят на училище, а учителите не смеят да им пишат отсъствия, заради делегираните бюджети. Защото на всяко училище му се плаща определена сума за всеки ученик, ха сега се сетете какво се случва? Училищата изобщо нямат интерес да пишат отсъствия и всичко си е както досега.

Иван

2019.04.19 | 11:37

3

Отново измама.Щели да ги спират но при 5 неизвинени за МЕСЕЦ.Ето това се премълчава.Ако са за два месеца няма да ги спират.А защо въобще мангалската сган трябва да взима помощи и да се лекува,а за нас българите , които плащаме за това да няма направления и никаква помощ.Мангали с палати и коли за над 50 х.лв. взимат помощи,а на българите - х....й със сол,побой и геноцид!!!!!

наму

2019.04.19 | 12:18

4

Браво!

Добави коментар

Водещи новини