64 млн. лв. европейски средства се инвестират в област Враца

  • 19 април 2019 10:21

  • 288
  • 0
64 млн. лв. европейски средства се инвестират в област Враца
© ПП ГЕРБ

Изграждането на пътя между Ботевград и Видин е приоритет за правителството, съобщи във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството и областен координатор на ГЕРБ-Враца Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, която взе участие в дискусията „Европа в нашия дом“. Министърът посочи, че за изграждането на трасето от Ботевград  до Мездра, което е разделено на два лота, са подадени съответно 9 оферти за първия лот и 6 оферти за строителството на втория участък. „В момента комисия към АПИ разглежда подадените оферти, така че се надявам в най-скоро време да имат готовност да отворят и ценовите предложения, да имаме избран изпълнител и да стартираме строителните дейности“, коментира тя.

Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно добави, че се работи активно и за магистралата от Видин до Враца. „От Видин до Монтана има изготвени технически проекти за отсечките от Видин до Димово и от Димово до Ружинци, както и от Ружинци до Монтана. Процедира се парцеларният план за първия етап и се извършват отчуждителни процедури. До края на годината ще обявим тръжните процедури за отсечката от Видин до Ружинци, а в последствие и от Ружинци до Монтана, където технически проектът е напреднал“, каза Аврамова допълни,  че се предвижда и рехабилитация на съществуващото трасе по Е-79 от Враца до Мездра.

Тя подчерта, че за последните две години със средства от държавния бюджет в област Враца са ремонтирани 63 км. републикански пътища, като са вложени 32 млн. лв. Сред тях са бул. „В. Кънчов” във Враца, отсечките Враца – Криводол, Криводол – Монтана, Галатин – Фурен, Хайредин – Бутан – Гложене. Ремонтиран е и мостът над река Ботуня на първокласния път Монтана – Враца. И към момента продължава рехабилитацията на 17 км от пътя Враца – пещерата Леденика по ОП „Региони в растеж”.  Стойността на ремонтните дейности е над 13 млн. лв.

„Тук искам да подчертая, че всяка инвестиция, която се прави в област Враца, независимо дали е по линията на европейската солидарност, дали е със средства от държавния или общинския бюджет води след себе си икономическо развитие и подобряване живота на хората. Реализацията на проектите в пътния сектор несъмнено ускоряват икономическия растеж. Добрите пътни отсечки привличат инвеститорите”, допълни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно акцентира, че 64 млн. лв. европейски средства се инвестират в област Враца. „43,2 млн. лв. без ДДС от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ ще бъдат инвестирани в модернизация на ВиК мрежата в област Враца“, информира още регионалният министър.

Народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев бе категоричен, че може да се говори за подем в държавата, когато се отделят  и  достатъчно  средства за  култура,  спорт, обновяване на църковни  храмове и православие. „В последните  години сме свидетели, че именно точно това се случва.  Наред с изпълнението на големи инфраструктурни проекти в областта се откриват нови  предприятия и има засилен  инвеститорски интерес. Обновяват се спортни комплекси, изграждат се многофункционални спортни площадки, извършват се основни ремонти на сградите на  читалища и зали. Тук е моментът да благодарим на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за вече отделените сериозни средства от държавния бюджет за възстановяване на изгорялото читалище в кметство Гложене, като съвсем скоро то отново ще приеме своите самодейни колективи и ще стане център на културата в селото”, каза Красен Кръстев.

Кметът на община Враца Калин Каменов съобщи, че се подготвят два проекта за подобряване и развитие на туристическите атракции на стойност близо 9 млн. лв. Убеден съм, че още тази година нашите съграждани ще усетят ефекта от качествената работа и добре изпълнените проекти във Враца. Сигурен съм, че имиджът на нашия град ще се подобри драстично“, обяви градоначалникът.

Областният управител Малина Николова заяви, че за по-малко от две години с постановления на Министерски съвет област Враца е получила над 26 млн.  лв. „Това даде възможност да бъдат решени редица проблеми в общините с ремонт и рехабилитация на уличната мрежа, обществени сгради и спортна инфраструктура, осветлението на стадион „Христо Ботев”, ремонт на Митрополията, детски градини, читалища и други. Средства се предоставят и за превантивни възстановителни дейности чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Всички тези средства са от изключителна важност”, заяви Николова.

Участие във форума взеха и кандидатът за член на Европейския парламент д-р Иво Ралчовски, кметове на общини и населени места от област Враца, общински съветници, представители на институции, бизнес и граждани.

Последвайте канала на

Novini.bg
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини