Областният координатор на ГЕРБ-Ямбол: Над 27 млн. лв. се инвестират в областта по ОП „Региони в растеж“

  • 17 април 2019 10:36

  • 316
  • 2
Областният координатор на ГЕРБ-Ямбол: Над 27 млн. лв. се инвестират в областта по ОП „Региони в растеж“
© ПП ГЕРБ

Без европейската солидарност много от важните за населените места проекти нямаше как да се случат. Благодарение на средствата от еврофондовете Ямбол е с изцяло променен облик и хората оценяват ползите от регионалната политика по влиянието, което тя оказва на качеството им на живот и средата, в която живеят. Това заяви кметът на Ямбол и областен координатор на ГЕРБ Георги Славов по време на граждански диалог на тема регионално развитие, който се проведе в областния център.

Събитието е част от серията граждански диалози под мотото „Европа в нашия дом“. Във форума взе участие министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Министър Аврамова подчерта, че за проекта ще се търси финансиране за поетапно изграждане. Предстои да започне ремонт и на пътя Елхово – Скалица. Поетапно ще се рехабилитират и участъци по  39 км. трасе на пътя II-53-Ямбол-Калчево-Челник-Тамарино-Средец.

Близо 33 млн. лв. с ДДС ще се инвестират в подобряване на състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа в област Ямбол. ВиК операторът вече кандидатства за финансиране на проекта от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, стана ясно още по време на форума.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
316 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.17 | 11:17

2

Областният на ГЕРБ в Ямбол е един банкетажия,там където има софра той е там,а това чи харчи народни пари само за една улица на която просто складирал пейки,от пръв поглед такова е впечатлението за сметка на други,които тънат в кал
С пари се опитва да спечели пак изборите

Радо

2019.04.17 | 10:46

1

По-добре напишете колко сте откраднали. То и без това се вижда от безмислените и безумни проекти и качеството на изпълнение, както и фирмите, които ги правят.

Добави коментар

Водещи новини