Веселин Марешки: Нека живеем и работим така, че когато се погледнем в огледалото, да не се срамуваме

  • 16 април 2019 11:32

  • 331
  • 0
©

Впечатляващи са историческите факти, които днес си припомняме. Зад всяка историческа дата стоят хората. Въпреки, че са си разменяли юмруци понякога, те са имали една обща цел - България да стане свободна и независима и да заеме своето достойно място до останалите европейски държави. Това каза лидерът на партия ВОЛЯ Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 по време на тържественото честване на 140 години от приемането на Търновска конституция.

„Тези страници от българската история ни изпълват с гордост“, добави той. „Големите родолюбци от онова време не са питали какво ще взема, а са давали пари за бъдещето на България и за идните поколения. Затова имената им се помнят и построеното от тях ще остане. Те са мислели стратегически и напред във времето. Това е било време на подем и мобилизация на всеки един българин. Те ни карат да мислим какво ще оставим зад себе си“, подчерта лидерът на ВОЛЯ.

„Когато честваме дати като днешната, няма как да не правим сравнение между онези българи и днешните. Какво по-хубаво от това да цениш и помниш корена си и да съхраниш постигнатото. България не ни е завещана, за да обезличим, а да я предадем красива и благоденстваща на децата ни. Ако сме истински родолюбци, няма как да отгледаме безродници“, заяви в словото си Марешки.

Той пожела днес да живеем и работим така, че когато се погледнем в огледалото, да не се срамуваме от това, което виждаме.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини