Започнаха честванията по повод 140 години от приемането на Търновската конститиция

  • 16 април 2019 09:16

  • 561
  • 0
Започнаха честванията по повод 140 години от приемането на Търновската конститиция
© Народно събрание (архив)

С тържествено заседание във Велико Търново на 16 април 2019 г. 44-ото Народно събрание ще отбележи 140 години от приемането на Търновската конституция.

Заседанието, което ще бъде в залата на Учредителното събрание, ще започне в 10.50 часа след възстановка на събитията от 1879 г. Предвижда се изказвания да направят председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и председателите на парламентарните групи. Народните представители ще приемат Обръщение към българския народ по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Тържественото честване на годишнината вече започна с молебен в Катедрален храм „Рождество на Св. Богородица“. Народните представители ще бъдат посрещнати в 10.00 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание“, където ще бъде тържествената сесия на 44-то Народно събрание.

В 12.30 часа депутатите ще поднесат венци и цветя на паметника „Майка България“. Те ще наблюдават спектакъла „Искри“ на Националната гвардейска част и изпълнения на младежите от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“.

Тържествената заря-проверка по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция ще започне в 20.30 часа на площад „Цар Асен I”. Присъстващите ще наблюдават и аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини