НС ще приеме Обръщение към българския народ на 16 април

  • 12 април 2019 16:15

  • 775
  • 1
НС ще приеме Обръщение към българския народ на 16 април
© Булфото (архив)

Народните представители от 44-то Народно събрание ще приемат Обръщение към българския народ на тържественото заседание във Велико Търново по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Тържествената сесия ще започне в 10.30 часа на 16 април в залата на Учредителното събрание с възстановка на събитията от 1879 г. Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще открие заседанието със звънеца, с който през 1879 г. е открито Учредителното събрание във Велико Търново. Деца от вокална група "Пеещи камбанки" ще изпълнят акапелно химните на Република България и на Европейския съюз. Оригиналът на Търновската конституция ще бъде внесен от гвардейци в залата, където преди 140 години е подписан документът.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и председателите на парламентарни групи ще направят изказвания по повод годишнината. Проектът на обръщение към българския народ ще бъде излъчен на запис, в който участват едни от най-младите парламентаристи от всички парламентарни групи. След това той ще бъде гласуван от народните представители.

На тържественото заседание са поканени да присъстват президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, членовете на Министерския съвет, на Конституционния съд, ръководителите на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд, главният прокурор, омбудсманът, членовете на Висшия съдебен съвет, предишни председатели на Народното събрание, евродепутати и представители на различните вероизповедания в Република България и др.

Предвижда се обща снимка на депутатите и гостите на тържествената сесия пред сградата на Учредителното събрание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Всичко в исторически аспект

2019.04.12 | 19:41

1

Е повече от тържествено, но ние не искаме никой да се обръща с изявления към нас. Отвратени сме от всичко

Добави коментар

Водещи новини