Нено Димов: Местните общности трябва да имат водещата роля при взимането на решения за "Натура"

В Закона за биологичното разнообразие сме заложили децентрализация при взимането на решения за "Натура". Това каза министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе по време на представянето на Закона за биологичното разнообразие, предаде репортер на Novini.bg

Местните общности трябва да имат водещата роля при взимането на решения. Извън националните органи се създава водеща роля на регионални органи на управление, в които участват местните власти, собствениците на земи в района, регистрираните в района НПО. Разбира се, това ще бъде под ръководството на представителите на държавата в частност на РИОСВ. По този начин в рамката, която ще се задава на национално ниво, ще могат да бъдат взимани най-добрите решения, за да бъде намерен балансът между опазването на околната среда и развитието на региона, коментира министър Димов.

Той добави, че друг акцент в подготвените промени в Закона за биологичното разнообразие е свързан с начина, по който държавата трябва да взима мотивирани и обосновани решения в зоната на "Натура".

Това трябва да става през първични данни, които да бъдат проверени за своята достоверност, посочи той и уточни, че това ще се превърне в задължение на държавата. Държавата трябва да гарантира, че първичните данни ще бъдат проверявани за достоверност, заяви Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Коментари

  1. 2019.04.09 | 14:03

    Абе тоя кога ще подава оставка?

  2. 2019.04.09 | 12:12

    Оставка и затвор!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет