Калоян Паргов: БСП категорично подкрепя търговците от "Граф Игнатиев"

  • 05 април 2019 15:49

  • 482
  • 4
Калоян Паргов: БСП категорично подкрепя търговците от "Граф Игнатиев"
© БСП

Групата на БСП в Столичния общински съвет категорично подкрепя колективния иск на търговците от централната софийска улица "Граф Игнатиев". Това заяви лидерът на БСП - София и на социалистите в СОС Калоян Паргов.

,,Запознахме се с исканията на самоорганизиралите се търговци и смятаме, че те са съвсем справедливи. Ще използваме всички възможности, които имаме като опозиция, за да им помогнем да защитят интересите си. За съжаление управляващите в Столична община не се отнесоха сериозно към исканията им, неглижираха ги, може би защото сметнаха, че гражданите с малкия бизнес са беззащитни. Очевидно преценката им е грешна. Търговците от улица "Граф Игнатиев" не са беззащитни и смятат да отстояват правата си докрай. А ние сме твърдо с тях'', коментира той.

Заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова добави, че проектът за ремонта на улица "Граф Игнатиев" има недостатъци в различни посоки.

,,От естетическа гледна точка, той не се харесва на гражданите. Една от причините е, че не беше подложен на широко обсъждане, за да се постигне консенсус в това отношение, припомни тя.

,,Вижда се, че и оценката на въздействието е направена съвсем формално за този проект. Никой не е отчел реалностите. В продължение на година бизнесът по "Граф Игнатиев" е поставен на колене. Никой не е преценил вредите, които този бизнес ще претърпи. Този случай за сетен път показва, че когато Столична община планира такива големи ремонти трябва най-напред да прави много сериозна оценка на въздействието, което те имат върху съпътстващия бизнес. За да не допуска ситуации, като тази на "Граф Игнатиев". Всички виждаме, че едни неправилно планирани ремонтни действия може да доведат до фалит на най-уязвимата част от бизнеса, а именно - семейният, малките и средни търговци, а те би трябвало да са гръбнакът на софийската икономика'', добави още Христова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
482 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Помня

2019.04.05 | 21:43

4

Не съм забравил кога вземахте на хората залъка и имотите.Върнете
откраднатото

Умник Гюро

2019.04.05 | 17:32

3

Българите много добре знаят как БКП/БСП-терористи подкрепя частния бизнес. Питайте потомците на жертвите по концентрационните лагери.

Данъкоплатец

2019.04.05 | 16:50

2

Е какво са зa централата на лайнометите от Спосрано 20 300-400 000 лева! Tия пари ги вадят крадците от БСП от касичката за кафе! А,х Паргов мръсно к.опеле, как да се модернизира и строи в центъра на София без шум и неудобства бе олигофрен!? Твойта партия вече десетилетия наред не е забила един пирон или сменила една плочка някъде! От 1989 НИЩО, само крадене и грабене от НАрода!

2019.04.05 | 16:44

1

Г-Палгов,
Като сте започнали, давайте до край.Върнете се малко назад, в периода на изграждане на ларгото пред ЦУМ. Заровете се и там, където на Г-н Гергов по непотвърдени източници се е изплащала сума от над 100000лева месечна компенсация от Общината,, но на молбата на самоорганизирали се фирми наематели да се преразгледат договорите за наем, същите бяха безцеремонно изгонени от ЦУМ, като тримесечния им депозит бе пресвоен.Като търсите правдата, търсете я навсякъде.

Добави коментар

Водещи новини