Депутатите избират Данаил Кирилов за нов правосъден министър

  • 05 април 2019 07:16

  • 290
  • 0
Депутатите избират Данаил Кирилов за нов правосъден министър
© Булфото (архив)

Седем министри от кабинета „Борисов 3“ ще отговарят на депутатски въпроси. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание.

Земеделският министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в ще коментира намаляването на хранителните отпадъци и двойния стандарт при храните в ЕС. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно ще отговаря на въпроси относно рехабилитация на пътища в страната и относно финансирането на пътни участъци в област Благоевград.

На депутатски питания във връзка с нивото на нелегалната миграция и превантивните мерки за сигурност по българската граница ще отговаря вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Той ще коментира и условията на труд на служителите в МВР. Социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  ще представи проекти на министерството, които ще се реализират в областите Бургас и Благоевград. За насърчаването и развитието на библиотечния сектор и финализирането на Националната стратегия за развитие на българската култура ще говори министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

На шест депутатски въпроса ще отговаря и министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Сред темите, които ще коментира, са мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София и прилагането на Рамковата директива за морска стратегия.

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard ще отговаря на въпроси относно постигнатите резултати за зимен сезон 2018/2019 и очаквания за летния сезон, както и относно мерките против некоректни туроператори.

Очаква се депутатите да гласуват днес оставката на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Гласуването ще влезе като извънредна точка в дневния ред. Ако тя бъде одобрена, народните избраници ще решат дали Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. ще бъде министър на правосъдието.

Депутатите ще гласуват и окончателно промени в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с въвеждане на нов клас кредитори. Предложени са два законопроекта за промени в Закона за банковата несъстоятленост - един на Министерски съвет и един общ на ГЕРБ, НФСБ и ДПС.

Предложенията на управляващите предвиждат транспониране на европейска директива и въвеждане на нов клас кредитори – притежатели на непривилигирован необезпечен първостепенен дълг, който следва да има по-висок ред от притежателите на инструменти на собствения капитал и подчинен дълг и по-нисък ред спрямо притежателите на други инструменти. Предложенията се обуславят от факта, че действащият закон не отразява спецификата на финансовите инструменти с различни нива на подчиненост. Целта на направените предложения е да се гарантира правна сигурност за банките и инвестиционните посредници и за инвеститорите. С общия законопроект се предлага служебно вписване на кредиторите в списъка на приетите от синдика вземания. Според вносителите това ще гарантира правата им. Част от измененията са свързани и с ограничаването на разходите от масата на несъстоятелността.

В този законопроект се внася яснота като се уточнява изрично кои са страните в съдебните производства, от които предварително не се събира държавна такса. В производствата по обжалване няма да се събира такса, ако кредиторът е придобил вземането и задължението си преди датата на решение за откриване на производство по несъстоятелност, но към момента на придобиване на вземането или задължението е знаел, че е настъпила неплатежоспособност или че е поискано откриване на производство по несъстоятелност.

Последвайте канала на

290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини