Румен Радев: Ценим германските инвестиции в индустрията, защото насърчават реалната икономика и гарантират устойчив растеж

  • 04 април 2019 20:00

  • 491
  • 1
Румен Радев: Ценим германските инвестиции в индустрията, защото насърчават реалната икономика и гарантират устойчив растеж
© Президентство

„България е решена да изгради предвидима, устойчива и прозрачна бизнес среда. Осъзнаваме своите проблеми и сме мотивирани да ги решаваме“. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който заедно с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер се срещна в София с представители на български и германски компании.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че германският бизнес има устойчиво и силно присъствие у нас като над 5000 германски фирми работят в България, а 30 процента от стоте най-големи инвеститори в страната са именно германски фирми. Като най-силното конкурентно предимство на България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои младите талантливи хора и посочи, че развитието на сектори с високо добавена стойност е фактор за преустановяване на негативните миграционни процеси и за завръщане на вече заминалите за чужбина.

„Седеммилионна България заема шесто място в света като сбор на медали във всички олимпиади по природни науки. Ние сме далеч преди Германия в това отношение“, посочи президентът Радев.

Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на високата стойност на германските инвестиции в българската икономика се дължи на направените вложения в насърчаването индустрията и реалната икономика, а точно такива инвестиции гарантират устойчив растеж.

„Има и нещо по-важно от парите в тези инвестиции - новият прогресивен модел на отношения, който германският бизнес носи със себе си в България. Моделът на отношения бизнес-държава и бизнес-общество. Третият важен елемент е подкрепата, която ни дава германският бизнес да имаме по-ниска търпимост към проблемите в качеството“, заяви президентът Радев и приветства добрите бизнес-практики, налагащи стандарти по отношение на качеството и на самата бизнес среда в България.

От своя страна президентът Щайнмайер коментира увеличените икономически показатели между двете страни като много впечатляващи и призова присъстващите към откровена дискусия, включително и за евентуални проблеми.

„Германските фирми нямаше да бъдат тук, ако България не се развиваше като едно привлекателно място за инвестиции“, каза Щайнмайер и добави, че от представителите на германските фирми ще се чуе, че те се нуждаят от добре обучени кадри. Утре Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Франк-Валтер Щайнмайер ще разгледат производствената база на дружеството Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново, основано в България през 1999 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.04 | 20:57

1

Самото име Германия води началото си от Герман-Германик: исторически тракиец от племето гети-острогети. Така че, Германия много добре знае своя цивилизационен произход. България и Германия винаги ще бъдат в приятелски и тесни отношения. За разлика от Русия, която е враг номер едно на Велика България.

Добави коментар

Водещи новини