От началото на мандата на правителството са осигурени 32 млн. лв. за пътищата в област Кърджали

  • 04 април 2019 11:13

  • 232
  • 0
От началото на мандата на правителството са осигурени 32 млн. лв. за пътищата в област Кърджали
©

Строителството на обходния път на Кърджали – най-важният инфраструктурен обект за региона - ще стартира през 2020 г. Техническият проект е завършен, предстои финализиране на отчуждителните процедури и обявяване на процедура за инженеринг. През последната година и половина по проекта е направено толкова, колкото за последните 15 г. Това стана ясно по време на гражданския диалог „Европа в нашия дом“ на тема регионално развитие, който се проведе в Кърджали.

На форума бе съобщена и новината, че в средата на април започва ремонтът на останалите 28 км. от междуобластния път Кърджали – Ардино, а през май започва строителството на отсечката Кърджали – Мост – Манастир за 15 млн. лв.

„Този форум е пример за успешен диалог между властта и хората. Благодарение на свършеното от правителството по отношение на инфраструктурата, Южна България е изпреварила икономически Северна. Голямата ни тема обаче е околовръстното на Кърджали заради тежкия транзитен трафик към Гърция. Радвам се, че зам.-министър Нанков пое ангажимент изграждането му да стартира догодина. Ще настоявам пред Министерски съвет и премиера да продължи програмата за саниране, защото тя е изключително важна за хората“, подчерта председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която е и областен координатор на ГЕРБ-Кърджали. Тя бе категорична, че ролята на европейската солидарност в модернизирането на българските региони е ключова.

От началото на мандата на правителството са осигурени 32 млн. лв. под формата на национално и европейско финансиране за ремонт и строителство на над 50 км. пътища в област Кърджали, съобщи на свой ред зам.-министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Той обясни, че обходният път на Кърджали е с дължина 15 км. и индикативна стойност 140 млн. лв. „По ОП „Региони в Растеж“ на територията на област Кърджали са сключени общо 22 договора на стойност 51 млн. лв. Инвестициите са в модернизиране на училища, градска среда, социална и здравна инфраструктура. На 70 млн. лв. възлиза инвестиционната програма на „ВиК“ по ОПОС“, каза още Нанков.

„Факт е, че големите инфраструктурни проекти в област Кърджали се изпълняват с европейски пари, за което сериозен принос имат стабилността в държавата и грижата на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за българските региони“, подчерта областният управител Никола Чанев, който бе символичен домакин на събитието.

На форума присъстваха над 200 души – представители на бизнеса, браншовици, кметове и граждани. Въпросите към гостите бяха свързани основно с ремонта на пътищата, санирането, водоснабдяването на малките населени места и др.

Последвайте канала на

Novini.bg
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини