Бойко Борисов ще даде работен обяд в чест на германския президент

  • 04 април 2019 07:23

  • 288
  • 0
Бойко Борисов ще даде работен обяд в чест на германския президент
© Фейсбук

Задълбочаването на двустранните отношения и напредъка и развитието на търговско-икономическото партньорство между България и Германия ще бъдат темите, които ще обсъдят министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президентът на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Това съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата ще разговарят по време на работен обяд, който българският премиер Борисов ще даде в чест на германския президент в резиденция „Лозенец“. Акцент по време на срещата между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Франк-Валтер Щайнмайер ще бъдат и въпроси, свързани с европейския дневен ред, както и двустранното сътрудничество в областта на средното и професионалното образование.

Последната среща между българския министър-председател и президента на Германия се състоя при посещението на премиера Борисов в Берлин през 2017 г. Тогава президентът Щайнмайер прие министър-председателя Борисов в двореца „Белвю“, където двамата подчертаха важността от интензивния двустранен диалог и беше даден ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини