Румен Радев ще се срещне с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер

  • 04 април 2019 07:14

  • 263
  • 1
Румен Радев ще се срещне с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер
© Прессекретариат на държавния глава

По покана на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на днес и утре на официално посещение в Република България ще бъде федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

Увеличаването на германските инвестиции в България и засилването на двустранния търговски обмен, сътрудничеството в областта на образованието и науката, развитието на културните връзки, както и военно-политическото сътрудничество и партньорството между двете държави в ЕС и НАТО, се очаква да бъдат сред акцентите в разговора на двамата президенти. 

В 11.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Франк-Валтер Щайнмайер в България. Германският държавен глава ще положи венец пред паметника на Незнайния войн. 

В 11.30 часа двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2. В 11.45 часа ще започнат пленарните разговори на официалните делегации на България и Германия, след което в 12.35 часа президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Франк-Валтер Щайнмайер ще дадат съвместна пресконференция в Гербова зала. 

В рамките на официалното си посещение в България президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

В 17.30 часа президентите на България и Германия ще проведат среща с представители на български и германски компании в зала „Опера“ на хотел „InterContinental“ в София. 

На 5 април в 10.30 часа Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Франк-Валтер Щайнмайер ще разгледат производствената база на дружеството Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново, основано в България през 1999 г. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха ха

2019.04.04 | 08:43

1

Да внимава да не го забърше Десето.

Добави коментар

Водещи новини