Пламен Димитров: Шофьорите ни ще си намерят бързо работа и то при по-добри условия

  • 03 април 2019 17:54

  • 3612
  • 4
Пламен Димитров: Шофьорите ни ще си намерят бързо работа и то при по-добри условия
©

За да сме в българския национален отбор, синдикатите застанахме зад каузата на превозвачите ни, но загубихме. Новите правила ще засегнат в по-малка степен шофьорите, защото те ще си намерят бързо работа и то при по-добри условия. Шофьори се търсят в момента навсякъде и ще бъдат осигурявани на по-високи заплати, само че от чужди превозвачи. Това каза президент на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„По-скоро съм песимист за отлагането на плана "Макрон". Поне половината от предложенията са подкрепени от европейските синдикати. Има една малка част, които са открито против българския бизнес. Някой се опита да показва в детайли как българските шофьори работят в много тежки условия. Ние сме наясно от години с проблемите в сектора. За съжаление няма надежда за откритост и прозрачност за българския бизнес“, допълни той.

Димитров коментира и двете формули за изчисляване на пенсиите, предложени от НОИ. „ По този начин няма как да загуби никой, защото всеки ще избере по-добрия вариант за него. Това е компромисен вариант. Надявам се, че гратисният период ще е по-кратък. Реално ще получаваме това, за което сме плащали“, смята лидерът на КНСБ.

„От много продължително време ние водим борба да защитим медицинските сестри. Те са част от нас. Ние сме в тази битка отдавна. Сегашното ограничение за 60% от всички приходи на болниците да отиват за заплати и осигуровки, трябва да отпадне. Нужно е да се направи така, че заплатите постоянно да растат и да се дават ДМС. Предлагаме пренареждане на правилата, за да е по-справедливо“, посочи Димитров.

Той смята, че предложението, този който работи и е активен и неговото дете ходи на училище, а средствата не му стигат, да бъде подпомогнат, като добро. „Иначе обричаме едно цяло поколение да не работи. Общият принцип трябва да е този“.

На финала, Пламен Димитров предложи, че доходите всяка година трябва да нарастнат с 12% на всички.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3612 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.04.04 | 14:52

4

Най после някой да каже истина по въпроса...А именно,че българските превозвачи до един са мутри робовладелци,които експлоатират шофьорите си и колкото по бързо фалират,толкова по добре,а самите български шофьори са едни от най добрите в света и със сигурност веднага ще си намерят работа! Между другото искам да поздсравя и онова същество Бареков,който може да е всякакъв боклук,но беше единствения български политик,които по темата защити българските работници,а не българските робовладелци,наречени пртевозвачи!!!

Stamat

2019.04.04 | 12:59

3

Този освен, че има прическа направена от баба му и е прост като галош!

2019.04.04 | 05:37

2

ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯ СЕГА ТАЗИ ПОДЛОГА НА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА.

kik

2019.04.03 | 18:44

1

Balgarskite sindikati vinagi sa na stranata na robovladelcite sled podhodq6to zapla6tane. Na vseki mu e qsno 4e ne var6at nikakva druga rabota osven da reketirat biznesa.

Добави коментар

Водещи новини