Марешки: Искаме туризъм на Черно море, а не военни бази

  • 03 април 2019 15:42

  • 502
  • 1
Марешки: Искаме туризъм на Черно море, а не военни бази
© Булфото/архив

Длъжни сме да опазим Черно море да не се превърне във военна база, която да съсипе българския туризъм и някой да ни въвлече във военни конфликти, обслужващи интереси на чужди държави. Нашето море не трябва да е заплаха, а притегателен център за все повече туристи от цял свят. Това заяви Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 по повод съобщенията от НАТО, че ще продължи да засилва военното си присъствие в района.

,,Военният министър Каракачанов дължи обяснение на българския народ във връзка с плановете на Алианса, които засягат българска територия – за какво България е дала съгласието си и за война ли ни подготвя. Нека да обясни в това ли се изразява неговият патриотизъм – да обслужва нечии милитаристични амбиции? Ако Каракачанов иска да дрънка оръжие срещу една или друга държава и това да спре развитието на страната ни, а народът да обеднее още, то ние от "Воля" като истински родолюбци искаме точно обратното – мир, благоденствие и спокойствие за хората'', категоричен беше лидерът на "Воля".

Според изявление на генералния секретар на Пакта Йенс Столтенберг днес и утре външните министри на НАТО обсъждат увеличаване на военното присъствие в Черно море. Пак според информация от НАТО през 2018 г. военните сили са били удвоени спрямо 2017г.

От "Воля" припомнят, че преди три години премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви: ,,Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи по плажовете – мир и любов. Не искам по курортите ни да се разхождат военни фрегати''.

,,Многото хора, с които се срещам ежедневно, ми поставят въпроси за доходи, картели, здравеопазване, образование, пенсии. Това са приоритетите на българския народ, а не грабителската сделка за бойни самолети на Каракачанов, нито пък военни бази в Черно море. Доколкото си спомням, и министър-председателят Борисов беше споделил публично, че и на него хората му задават същите въпроси и никой не го пита кога ще купи изтребители и фрегати'', каза още Марешки.

Последвайте канала на

Владимир Василев
502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.03 | 16:51

1

Америка иска виона с Русия и си мислят че ще използват бг за бойно поле ДА ма НЕ

Добави коментар

Водещи новини