Марешки призова бъдещите евродепутати да положат клетва, че ще защитават само българския интерес

  • 02 април 2019 15:47

  • 550
  • 4
Марешки призова бъдещите евродепутати да положат клетва, че ще защитават само българския интерес
© Булфото (архив)

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 отправя призив към всички кандидати за Европейския парламент от различните партии да поемат публичен ангажимент и да положат клетва пред българския народ, че ще защитават само и единствено националните интереси. Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

Марешки предлага, ако българските евродепутати не защитават националния интерес, партиите да ги изтеглят от европарламента. "Избирателите у нас трябва да получат някаква гаранция, че през май няма да изпратят поредната порция послушковци, които се снишават, обслужват незнайни интереси и се скриват по време на важни за българския народ гласувания", коментира Марешки. Той посочва, че кандидатите в листата на коалицията "Воля - Българските родолюбци", на която той е водач, ще го направят първи. "Ще видим кой ще има доблестта да ни последва и кой, отказвайки, ще се издаде, че патриотизмът не е сред приоритетите му", отбелязва Марешки. 

Инициативата на партия "Воля" е във връзка с последния случай при гласуването на т. нар. план "Макрон", когато от Европейския парламент са отсъствали Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат /ДСБ/, Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва /"Презареди БГ"/ и Неджми Али /ДПС/, посочват от партията.

От "Воля" не приемат обяснението, че Малинов закъснял, защото имал проблеми с транспорта. Според партията позицията на Бареков, че е отсъствал, защото подкрепя този план, е национално предателство. "Ако зависеше от нас, щяхме да спим там, само и само да сме навреме, защото става дума за съдбовни решения за българския народ. Тези хора пропуснаха шанса да оправдаят смисъла на своето евродепутатство. Те са пример какви хора не бива повече да изпращаме в ЕП на изборите през май", коментира още Марешки. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
550 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Който не спазва

2019.04.02 | 18:23

2

Клетвата на "Левски" и не посещава Православен храм,се сбогува с Парламента.България е европейска държава и трябва да се управлява от Българи от национален произход,така както е навсякъде.

????

2019.04.02 | 18:34

3

А,ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС към БЪЛГАРСКИЯТ ли спада,"другарю" Марешки?!

Георги

2019.04.02 | 16:26

1

Г-н Магарешки,не се причислявайте към бъдещите евродепутати.Нямате особени шансове за ново"налазване" в политическите дела!

По добре г-н Марешки

2019.04.02 | 18:37

4

Е 1000 пъти по-добре,от колкото ашладисан циганин,който не плаща данъци и не спазва Българските традиции и закони,отричайки всичко Българско и родно,да се крие в турското посолство и да живее в истамбул,да определя и диктува съдбата на Българският гражданин.

Добави коментар

Водещи новини