Мая Манолова и КНСБ искат среща с ЦИК

  • 02 април 2019 10:39

  • 284
  • 0
Мая Манолова и КНСБ искат среща с ЦИК
© Омбудсман на Р България

КНСБ и Омбудсманът на Република България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на искат среща с ЦИК заради предстоящите европейски избори и пречките за гласуване пред хората с увреждания.

Поводът е приет преди дни доклад на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Според заключенията в доклада милиони граждани на ЕС нямат възможност да дадат своя вот заради прилаганите организационни решения (технически пречки), които не отчитат специфичните потребности на хората с увреждания.

Това заключение важи още по-силно за България, която въпреки напредъка през последните години, все още поставя бариери пред вота на хиляди български граждани, които са с увреждания, пише в писмото на КНСБ и Омбудсмана до ръководството на ЦИК.

След срещи с най-големите организации на хората с увреждания, двете организации са готови със серия от предложения, които да гарантират свободното право на гласуване на тези български граждани, съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана.

За разговора с ЦИК са поканени представители на най-големите организации на хората с увреждания в България и представители на Агенцията на ЕС за основните права (FRA). Ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров и Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини