Емануил Йорданов: Председателят на КПКОНПИ е премълчал за терасата, за да избегне неудобни въпроси

  • 02 април 2019 08:22

  • 3857
  • 2
Емануил Йорданов: Председателят на КПКОНПИ е премълчал за терасата, за да избегне неудобни въпроси
©

Трябва да се прегледат архитектурния проект на обекта. Ако има излаз на терасата само от този апартамент трудно може да се говори за обща собственост. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов в ефира на БТВ.

Думите му са по повод апартамента на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, след като стана ясно, че е ипотекирал в банка част от жилището си, за която е категоричен, че не е негова собственост. По думите на Йорданов към момента на създаване на закона подобни казуси не са съществували. Терасата, която шефът на КПКОНПИ отрича да е негова, е със сауна за шестима, зимна и лятна градина, душ и барбекю.

„При един евентуален съдебен спор може да се стигне до извода, че това е обща част. Как е реализиран този обект е друг въпрос“, посочи Йорданов.

„В нотариалния акт се вписват данъчните оценки. Когато бях народен представител се прие изменение в закона и те бяха завишени“, припомни юристът.

„Няма как терасата да се отдели от съответния апартамент. Когато дойде ден, банката да продава апартамента, тя ще го направи заедно с терасата“, подчерта Емануил Йорданов.

Той допусна, че председателят на КПКОНПИ е премълчал за терасата, за да избегне неудобни въпроси. На въпрос кой трябва да провери Пламен Георгиев за това дали има разминаване в нотариалния му акт, Йорданов заяви: „Зам.-председателя трябва да свика заседание, да се уведоми НС и да се вземат мерки. Действащият вариант на закона е много лош, затова да не се зареждаме с оптимизъм. Прокуратурата е в правото си да провери, когато има съмнения за нередности“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?????

2019.04.02 | 09:16

1

мушмурок !

Но терасата не е неговата, нали?

2019.04.02 | 10:23

2

Нито апартаментите!

Добави коментар

Водещи новини