Андрей Ковачев: Българите сме сред най-проевропейски настроените нации в ЕС

  • 01 април 2019 11:26

  • 1129
  • 26
© Novini.bg

Ние сме част от обединена Европа, а визията на Атанас Буров и няколко поколения българи страната ни да бъде част от семейството на демократичните европейски народи, е вече факт. Това, че част от ЕП носи името на български държавник и политик като Атанас Буров е една малка справедливост към изстрадалите българскихпоколения от тоталитарния режим в България, който откъсна България за много десетилетия от европейската цивилизация.

Това каза пред камерата на Novini.bg евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. "Ние, българите, сме сред най-проевропейски настроените нации в ЕС, това показват и голяма част от социологическите проучвания. Вече са видими и подобренията, които имаме в общественият живот от ползотворното ни членство в ЕС – в областта на околната среда, инфраструктурата, конкурентноспособността на българската икономика, възможностите младите хора да получават своето образование в страни от ЕС и после да се връщат в България, за да приложат своите познания. Това са неща, които не са били даденост за страната ни. Сега не бива да забравяме миналото, а да сме активни във формирането на европейските политики за един по-добър ЕС и за една по-стабилна и просперираща България", добави българският евродепутат.

"Друга важна тема е, че Западните Балкани не трябва да загубват своята перспектива за членство в ЕС. Тази идея дава надежди на милиони хора, че техният живот ще стане по-сигурен, по-проспериращ, че ще имат възможност свободно да пътуват, да се установяват там, където желаят и тази мотивация за членство в ЕС не трябва да бъде загубена, защото това и за нас няма да е добре. Ще се увеличат възможностите и рисковете от конфликти, ще намалее стабилността и т.н. Взаимноизгоден е интересът за България и целия ЕС от това Западните Балкани да станат членове на ЕС. Но, разбира се, зависи от тях. Имаме проблеми в Албания – напускане на парламента. Този феномен го имаше в Македония, сега в Албания, също така и в България, но това не води до нищо добро. Депутатите, независимо дали са управляващи или в опозиция, са избрани за да защитават интересите на хората в съответният законодателен орган, а не навън по площадите. Затова аз съм скептично настроен как съвета през юни месец ще вземе решение за започване на преговори с Албания, ако политическата ситуация там продължава да е така несигурна", каза още Андрей Ковачев.

"Идеята Брекзит е едно безумно решение. Това решение беше взето с много малко мнозинство от гражданите на Великобритания и то след една много силна дезинформационна кампания. Напускането на ЕС не може да бъде печеливша политика. Твърдият Брекзит няма да е полезен за никой. Надявам се на капка разум. Мисля, че гражданите на Великобритания трябва да бъдат попитани отново за Брекзит и да видим какво ще е тяхното мнение. Нито За Великобритания ще е добре, нито за ЕС ще е добре да няма споразумение. Смятам, че дори без споразумение трябва да има запазване на статута на гражданите на Великобритания в ЕС и обратното. Не трябва да има негативни последици за всички европейци и български граждани, които работят и учат във Великобритания", категоричен беше Ковачев.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Последвайте канала на

1129 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2019.04.01 | 13:54

17

БСП УБИВАХА МЮСОЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

Наблюдател

2019.04.01 | 20:47

26

Тежка и неблагодарна е работата на трола, герберастки.

Всеки ден, всеки час (а и по често) да п0тъпкват 0статъците от д0блест и чест у с.е.б.е си, за да рецитират до припадък „великите мисли“ на цвин0ки0!

А затв0рят очички за миг и започнат да сънуват апартаметче с персонално асансьорче, в което се качват да си отидат в хола и ХОП - пъква пред тях шефа им с въпроса:

ТИ ДОСТИГНА ЛИ БР0ЙКАТА К0МЕНТАРИ ЗА НАДНИЦАТА?

Няма да споменавам за „сексуалните желания“ на нормалните хора, отправяни към тях!

Няма и с0циални 0сигур0вки и н0щен труд, а и стажа им (запознати твърдят) бил „четвърта“ катег0рия!

Не е лесно, ама както наблюдавам се свиква!

Въййй

2019.04.01 | 16:23

24

колко взимаш за тези постове,да не би една синя партия с един мафиот да ти плаща. Той уж бил за демокрацията ,пък по времето на соца пазил първия. Как става

2019.04.01 | 16:38

25

Ами след като бяхме 45 години просъветски настроени, сега е нормално да сме проевропейски настроени. Така сме свикнали - някой да мисли и да действа вместо нас и да ни нарежда какво да правим. Така си унищожихме икономиката, а сега ревем че сме бедни. Така си унищожихме армията и сега чакаме някой друг да ни пази. Така си унищожихме и държавата (или поне сме на път) и сега чакаме да се приобщим към някой та да имаме някакво усещане за ред и държавност.

2019.04.01 | 15:44

23

За Брекзит се оплачи на Фарадж, Борис Джонсън, Тереза Мей и на кралицата. Те искаха и получиха брекзит.

Brennan$

2019.04.01 | 15:41

22

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук..........>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

2019.04.01 | 15:39

21

ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ПРОТИВ АНДРЕЙ КОВАЧЕВ

сда

2019.04.01 | 15:31

20

това е първоаприлска шега.)))

2019.04.01 | 14:34

19

Глупак не лъжи и не манипулирай хората.Нищо подобно.

Европеец

2019.04.01 | 13:30

16

Да мрат всички мързеливи, нагли комунисти! Ние работливите и образовани хора, говорещи чужди езици и работещи из Европа сме наясно за какво ревете соц изроди. Искате пак наготово да крадете от успелите ама мина това време. Сега е време да мрете от глад и злоба, червени боклуци.

асд

2019.04.01 | 14:05

18

какво е това европеец- няма такава народност. освен това европа е измислено понятие. континента е един. не са два. европеец е измислено понятие като съветски човек.

Борисов как ги сабираш само дразнители не знам цар

2019.04.01 | 13:11

13

Андрей Ковачев ти си един жалак боклук помия негодна, помяр боклук мръсен евреин, каква Европа бе боклук мръсен шибан кретен нещасник
Помяр дразниш ве боклук

2019.04.01 | 13:18

15

В ГЕРБ МАЙ САМО БОРИСОВ ПРИЛИЧА НА БЪЛГАРИН ВСИЧКИ ДФУКИ НА КЪРЪШЪЦИ ЕВРЕИ ЧИФУТИ ПРОЕВРОПЕИСКИ И АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ

2019.04.01 | 13:14

14

Обеснява тоя боклук на българския приспан народ народа е в будна кома а тия при казват от името на целия български народ турците и циганите са с двете раце за Европа и европейския съюз но само ако питаш тия кретен от герб

2019.04.01 | 12:19

3

И тия говорят че се борят с фалшиви новини, каде ги видя тия проевропеиски настроени българи тоя кретен не знам прорускинастроените са 5 пъти повече от евроевреиските настроения ЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИТЕ СА ЦВЕТАНОВ ЕВРЕЯ МЕИДЕЛ И МАРЧЕТО ГАБРИЕЛ ТРИО ЧИФОТИЛО ТЕ СА ЕВРЕИ ЧИФУТИ

2019.04.01 | 13:02

12

А те ги създават

Добави коментар

Водещи новини