Андрей Ковачев: Българите сме сред най-проевропейски настроените нации в ЕС

Ние сме част от обединена Европа, а визията на Атанас Буров и няколко поколения българи страната ни да бъде част от семейството на демократичните европейски народи, е вече факт. Това, че част от ЕП носи името на български държавник и политик като Атанас Буров е една малка справедливост към изстрадалите българскихпоколения от тоталитарния режим в България, който откъсна България за много десетилетия от европейската цивилизация.

Това каза пред камерата на Novini.bg евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. "Ние, българите, сме сред най-проевропейски настроените нации в ЕС, това показват и голяма част от социологическите проучвания. Вече са видими и подобренията, които имаме в общественият живот от ползотворното ни членство в ЕС – в областта на околната среда, инфраструктурата, конкурентноспособността на българската икономика, възможностите младите хора да получават своето образование в страни от ЕС и после да се връщат в България, за да приложат своите познания. Това са неща, които не са били даденост за страната ни. Сега не бива да забравяме миналото, а да сме активни във формирането на европейските политики за един по-добър ЕС и за една по-стабилна и просперираща България", добави българският евродепутат.

"Друга важна тема е, че Западните Балкани не трябва да загубват своята перспектива за членство в ЕС. Тази идея дава надежди на милиони хора, че техният живот ще стане по-сигурен, по-проспериращ, че ще имат възможност свободно да пътуват, да се установяват там, където желаят и тази мотивация за членство в ЕС не трябва да бъде загубена, защото това и за нас няма да е добре. Ще се увеличат възможностите и рисковете от конфликти, ще намалее стабилността и т.н. Взаимноизгоден е интересът за България и целия ЕС от това Западните Балкани да станат членове на ЕС. Но, разбира се, зависи от тях. Имаме проблеми в Албания – напускане на парламента. Този феномен го имаше в Македония, сега в Албания, също така и в България, но това не води до нищо добро. Депутатите, независимо дали са управляващи или в опозиция, са избрани за да защитават интересите на хората в съответният законодателен орган, а не навън по площадите. Затова аз съм скептично настроен как съвета през юни месец ще вземе решение за започване на преговори с Албания, ако политическата ситуация там продължава да е така несигурна", каза още Андрей Ковачев.

"Идеята Брекзит е едно безумно решение. Това решение беше взето с много малко мнозинство от гражданите на Великобритания и то след една много силна дезинформационна кампания. Напускането на ЕС не може да бъде печеливша политика. Твърдият Брекзит няма да е полезен за никой. Надявам се на капка разум. Мисля, че гражданите на Великобритания трябва да бъдат попитани отново за Брекзит и да видим какво ще е тяхното мнение. Нито За Великобритания ще е добре, нито за ЕС ще е добре да няма споразумение. Смятам, че дори без споразумение трябва да има запазване на статута на гражданите на Великобритания в ЕС и обратното. Не трябва да има негативни последици за всички европейци и български граждани, които работят и учат във Великобритания", категоричен беше Ковачев.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Коментари

 1. 2019.04.01 | 13:54

  БСП УБИВАХА МЮСОЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
  ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
  МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

  1. 2019.04.01 | 20:47

   Тежка и неблагодарна е работата на трола, герберастки.

   Всеки ден, всеки час (а и по често) да п0тъпкват 0статъците от д0блест и чест у с.е.б.е си, за да рецитират до припадък „великите мисли“ на цвин0ки0!

   А затв0рят очички за миг и започнат да сънуват апартаметче с персонално асансьорче, в което се качват да си отидат в хола и ХОП - пъква пред тях шефа им с въпроса:

   ТИ ДОСТИГНА ЛИ БР0ЙКАТА К0МЕНТАРИ ЗА НАДНИЦАТА?

   Няма да споменавам за „сексуалните желания“ на нормалните хора, отправяни към тях!

   Няма и с0циални 0сигур0вки и н0щен труд, а и стажа им (запознати твърдят) бил „четвърта“ катег0рия!

   Не е лесно, ама както наблюдавам се свиква!

  2. 2019.04.01 | 16:23

   колко взимаш за тези постове,да не би една синя партия с един мафиот да ти плаща. Той уж бил за демокрацията ,пък по времето на соца пазил първия. Как става

 2. 2019.04.01 | 16:38

  Ами след като бяхме 45 години просъветски настроени, сега е нормално да сме проевропейски настроени. Така сме свикнали - някой да мисли и да действа вместо нас и да ни нарежда какво да правим. Така си унищожихме икономиката, а сега ревем че сме бедни. Така си унищожихме армията и сега чакаме някой друг да ни пази. Така си унищожихме и държавата (или поне сме на път) и сега чакаме да се приобщим към някой та да имаме някакво усещане за ред и държавност.

 3. 2019.04.01 | 15:44

  За Брекзит се оплачи на Фарадж, Борис Джонсън, Тереза Мей и на кралицата. Те искаха и получиха брекзит.

 4. 2019.04.01 | 15:41

  Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

  повече тук..........>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

 5. 2019.04.01 | 15:39

  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ПРОТИВ АНДРЕЙ КОВАЧЕВ

 6. 2019.04.01 | 15:31

  това е първоаприлска шега.)))

 7. 2019.04.01 | 14:34

  Глупак не лъжи и не манипулирай хората.Нищо подобно.

 8. 2019.04.01 | 13:30

  Да мрат всички мързеливи, нагли комунисти! Ние работливите и образовани хора, говорещи чужди езици и работещи из Европа сме наясно за какво ревете соц изроди. Искате пак наготово да крадете от успелите ама мина това време. Сега е време да мрете от глад и злоба, червени боклуци.

  1. 2019.04.01 | 14:05

   какво е това европеец- няма такава народност. освен това европа е измислено понятие. континента е един. не са два. европеец е измислено понятие като съветски човек.

 9. 2019.04.01 | 13:11

  Андрей Ковачев ти си един жалак боклук помия негодна, помяр боклук мръсен евреин, каква Европа бе боклук мръсен шибан кретен нещасник
  Помяр дразниш ве боклук

  1. 2019.04.01 | 13:18

   В ГЕРБ МАЙ САМО БОРИСОВ ПРИЛИЧА НА БЪЛГАРИН ВСИЧКИ ДФУКИ НА КЪРЪШЪЦИ ЕВРЕИ ЧИФУТИ ПРОЕВРОПЕИСКИ И АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ

  2. 2019.04.01 | 13:14

   Обеснява тоя боклук на българския приспан народ народа е в будна кома а тия при казват от името на целия български народ турците и циганите са с двете раце за Европа и европейския съюз но само ако питаш тия кретен от герб

 10. 2019.04.01 | 12:19

  И тия говорят че се борят с фалшиви новини, каде ги видя тия проевропеиски настроени българи тоя кретен не знам прорускинастроените са 5 пъти повече от евроевреиските настроения ЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИТЕ СА ЦВЕТАНОВ ЕВРЕЯ МЕИДЕЛ И МАРЧЕТО ГАБРИЕЛ ТРИО ЧИФОТИЛО ТЕ СА ЕВРЕИ ЧИФУТИ

  1. 2019.04.01 | 13:02

   А те ги създават

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли да се въведе задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните?

Трябва ли да се въведе задължителна предучилищна подготовка за 4-годишните?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.