Бисер Петков и министър Будай обсъдиха сътрудничеството в социалната политика между България и Румъния

  • 29 март 2019 16:11

  • 239
  • 0
Бисер Петков и министър Будай обсъдиха сътрудничеството в социалната политика между България и Румъния
© Правителствена пресслужба

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна с министъра на труда и социалната справедливост на Румъния Мариус-Константин Будай. Разговорът се състоя в рамките на петото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Румъния, което се проведе днес в Букурещ.

Двамата министри изразиха задоволство от активното сътрудничество между двете страни в областта на труда и социалната политика и обсъдиха възможностите за задълбочаване на партньорството в тези сфери, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговора министър Петков заяви, че приключването на работата по ключови законодателни досиета, чрез които ще се засили социалното измерение на Европейския съюз и ще се изпълняват принципите на Европейския  стълб  за  социални  права  е  приоритет за България. Той подчерта, че страната ни е конструктивен и активен партньор в преговорния процес в рамките на Съвета на ЕС.

Министър Петков и министър Будай обмениха и опит в прилаганите политики по отношение на хората с увреждания, пазара на труда и социалното осигуряване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини