Председателят на КФН Бойко Атанасов е внесъл кандидатурите си за зам.-председатели

  • 28 март 2019 21:19

  • 571
  • 0
Председателят на КФН Бойко Атанасов е внесъл кандидатурите си за зам.-председатели
© Novini.bg

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Бойко Атанасов е внесъл в Народното събрание предложения за зам.-председатели. Това сочи справка на сайта на парламента.

Депутатите избраха Атанасов за председател на комисията на 15 март. До гласуването се стигна след като Карина Караиванова подаде оставка и освободи председателския пост. От 1 март тя се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие. Бойко Атанасов беше единственият кандидат за поста, предложение на „Атака“.

На 22 март парламентът одобри и правилата, по които ще избере зам.-председатели на КФН. Ще бъдат одобрени двама кандидати- ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ и ръководещ направление „Застрахователен надзор“. Бойко Атанасов предлага на Народното събрание Илиана Христова да ръководи „Застрахователен надзор“, а Мария Филипова „Надзор на инвестиционната дейност“.

През последните 23 години Христова работи в НАП, а Филипова има над 10-годишен опит в сферата на финансите и в държавната администрация. 

Предстои двете кандидатки да бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси. Кандидатурите им ще се гласуват в Народното събрание, за избрани ще се считат, ако получат повече от половината гласове на депутатите в пленарна зала.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини